Pasta met spinaziesaus
Penne pasta met spinazie, kipfilet, champignons en zachte roomkaas van bijvoorbeeld Philadelphia kruiden.
Ingrediënten
- 150 gram penne (of andere pasta)
- 100 gram kipfilet
- 300 gram spinazie, naturel (diepvries)
- 100 gram champignons
- 1 ui
- 60 gram zachte roomkaas (bijvoorbeeld Philadelphia kruiden)
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels ongezouten cashewnoten (30 gram)
- Peper naar smaak, en evt. 1 theelepel Italiaanse/Provinciale kruidenmix of gedroogde knoflook.
Bereiding
- Kook de penne volgens de bereidingswijze op de verpakking, zonder zout.
- Snijd de kipfilet in blokjes van 1 bij 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan. Snipper de ui en fruit deze vijf minuten op laag vuur. Verhoog het vuur en voeg de kipfilet toe. Breng op smaak met de kruiden naar keuze. Bak de kipfilet totdat deze goud/bruin kleurt. Zet het vuur dan weer wat lager.
- Veeg de champignons schoon met een stuk keukenpapier en snijd deze in kwarten. Voeg toe aan het ui/kip mengsel en bak even mee.
- Voeg de spinazie in parten toe en roer om totdat de spinazie is ontdooid. Wanneer de spinazie ontdooid en opgewarmd is, kan de roomkaas erdoorheen worden geroerd. Breng op smaak met peper (let op: houd de saus niet te lang op het vuur, anders kan de roomkaas gaan schiften).
- Giet de pasta af en verdeel over twee borden. Verdeel daar de spinaziesaus overheen. Strooi over ieder bord een handje ongezouten cashewnoten.
- Warm serveren!
*Een standaard warme maaltijd bestaat uit: 100 g vlees, 3 opscheplepels groente, 3 aardappelen en een portie jus.
Variatietips voor deze maaltijd: voeg in plaats van de ongezouten cashewnoten een gekookt eitje toe.
Voedingsstoffen: natrium 160 mg, kalium 1200 mg, eiwit 30 gram, fosfaat 500 mg, Kcal 550
Spinazie staat bekend om het hoge kaliumgehalte, maar in combinatie met pasta (in plaats van aardappelen) kunt u spinazie gerust gebruiken bij warme maaltijd.