Aardappelomelet met groente
Een aardappelomelet is ideaal om je restjes groente mee op te maken.
Ingrediënten
- 500 gram vastkokende aardappelen
- 150 gram diepvries doperwtjes
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 dunne prei
- 1 paprika
- 2 eetlepels olie
- 4 olijven
- 4 eieren
Bereiden
- Schil de aardappelen, halveer ze in de lengte en snijd de helften in plakken. Kook de aardappelen in ruim water in 5 minuten gaar. Kook de laatste minuut de doperwtjes mee.
- Maak de andere groente schoon.
- Snijd de ui in halve ringen, de knoflook in snippers, de prei in ringen en de paprika in blokjes.
- Fruit de groente in 1 eetlepel olie zacht, maar niet bruin. Schep de groente uit de pan.
- Snijd de olijven in plakjes en schep ze door het groentemengsel.
- Verwarm de rest van de olie in de pan en leg de plakken aardappel met doperwtjes er in. Schep het groentemengsel er op.
- Klop de eieren los en voeg royaal peper toe. Schenk dit over de aardappelen.
- Laat de eieren op laag vuur met een deksel op de pan stollen.
*Per portie: 540 kcal – 23 g eiwit – 260 mg natrium – 1350 mg kalium – 445 mg fosfaat – 60 g koolhydraten
* Een warme maaltijd bestaande uit 100 g vlees, 3 opscheplepels groente, 3 aardappelen en een portie jus bevat 28 g eiwit, 110 mg natrium, 1350 mg kalium en 320 mg fosfaat.