Kip cordon bleu met ratatouille
De ratatouille bevat veel groenten met courgette, aubergine, knoflook, tomaat en meer. De kip cordon bleu maakt het recept af. Serveren met stokbrood.
Ingrediënten voor 2 personen
Kip cordon bleu
- 2 kleine kipfilets (à 100 g)
- 2 x ½ plak kaas (natriumarm)
- 2 x ½ plak achterham
- 1 ei (losgeklopt)
- 4 eetlepels bloem
- 4 eetlepels paneermeel
- Gedroogde tijm
- Vers gemalen peper
Ratatouille
- 100 g courgette
- 100 g aubergine
- 2 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 1 tomaat
- 1 rode paprika
- Verse tijm
- Verse rozemarijn
- Verse peterselie (platte)
- (Olijf)olie en peper naar smaak
Bereiden
- Neem de kipfilets en snijd deze overlangs in
- Leg de kaas en ham aan de binnenkant van de kipfilet en vouw vervolgens dicht (zet eventueel vast met een cocktailprikker)
- Haal de kipfilets door het losgeklopte ei
- Meng de bloem, het paneermeel en de tijm en haal de kipfilets door het mengsel
- Breng op smaak met gemalen peper en leg klaar om te bakken
- Snijd de courgette en aubergine in kleine blokjes
- Snipper de sjalotten en hak de knoflook
- Bak de courgette, aubergine, sjalotten en knoflook in een ruime koekenpan met een scheutje olie
- Snijd de tomaat en paprika, voeg dit na 2-3 minuten toe aan de overige groente
- Hak de kruiden en voeg naar smaak toe, laat het geheel zachtjes doorgaren
- Bak in een andere koekenpan de kip cordon blue met een scheut olie of in een bak- en braadproduct (ca 12-15 minuten)
- Voeg eventueel peper toe aan de ratatouille en serveer samen met de kip cordon blue
Serveren met vers stokbrood!
*Per portie: 490 kcal – 40 g eiwit – 245 mg natrium – 1050 mg kalium – 505 mg fosfaat – 30 g koolhydraten
* Een warme maaltijd bestaande uit 100 g vlees, 3 opscheplepels groente, 3 aardappelen en een portie jus bevat 28 g eiwit, 110 mg natrium, 1350 mg kalium en 320 mg fosfaat.