Citroenrisotto met andijvierolletjes
Citroenrisotto met andijvierolletjes. Lekker met een gesnipperd sjalotje en verse bieslook.
Ingrediënten
- 1 rode puntpaprika
- olijfolie
- ½ sjalotje gesnipperd
- 150 g risottorijst
- 500 ml natriumarme bouillon (Damhert)
- rasp en sap van ½ citroen
- 2 eetlepels verse bieslook
- 3 eetlepels mascarpone
- 400 g andijvie (gekookt, hele bladeren)
- citroenpepermix naar smaak (zonder zout)
- 150 g speklap (in plakjes, vleeswarendikte)
Bereiden
- Verwarm de oven op 220°C en gril de paprika ongeveer 15 minuten tot deze zwart is
- Doe de gegrilde paprika in een plasticzakje en laat afkoelen, haal daarna de schil van de paprika, snijd het vruchtvlees in reepjes en bewaar voor later gebruik
- Verwarm olie in een ruime kookpan en fruit het sjalotje
- Voeg de risottorijst toe en bak even mee (tot de korrels glazig worden)
- Voeg een scheut bouillon toe, net genoeg zodat de rijst ‘onder water’ staat. Voeg daarna steeds bouillon toe als de rijst droog kookt. Kook ongeveer 18-20 minuten
- Voeg daarna citroensap, bieslook en mascarpone toe en roer goed door
- Neem de gekookte andijvie, meng met de reepjes paprika en breng op smaak met citroenpeper
- Leg de andijvie op de spekplakjes
- Rol de andijvie in de spekplakjes, zorg dat het geheel strak opgerold is. Rol eventueel op in plasticfolie voor extra stevigheid
- Bak de rol ongeveer (zonder plastic) in de koekenpan ongeveer 10-15 minuten
- Snijd de rol in plakken van gelijke dikte en leg ze op het bord
- Serveer met risotto en garneer met citroenrasp
*Per portie: 691 kcal – 23 g eiwit – 215 mg natrium – 825 mg kalium – 300 mg fosfaat – 66 g koolhydraten