Courgettelasagne met mozzarella
Dit keer een andere lasagne dan normaalgesproken. We gaan deze lasagne vullen met courgette. Lekker met mozzarella en geraspte kaas.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 eetlepel olijfolie
- 250 gram volkoren lasagne
- 2 courgettes
- 300 gram gehakt
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 400 gram tomatenblokjes (blik, zonder toegevoegd zout)
- 80 gram geraspte mozzarella
- 2 eetlepels (gedroogde) Italiaanse kruiden (oregano, peterselie, basilicum)
- Optioneel: Mozzarella bolletje 125 gram
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Snijd de ui en knoflook fijn.
- Bak het gehakt tot het gaar is. Voeg de ui en knoflook toe en bak 5 min. mee.
- Voeg de tomatenblokjes, de Italiaanse kruiden en een snufje peper toe. Laat dit even stoven.
- Snijd ondertussen de courgette in de lengte in lange dunne plakken.
- Vet een ovenschaal in met olijfolie.
- Leg een laag lasagnebladen in de ovenschaal.
- Bedek deze met een dun laagje tomatensaus.
- Verdeel hier overheen 1 courgette in plakken.
- Snijd of scheur de mozzarella in stukken en verdeel dit over de courgette.
- Leg hierop weer een laag lasagnebladen, een laag tomatensaus en courgetteplakken.
- Dek tenslotte af met de geraspte mozzarella en bestrooi met een eetlepel Italiaanse kruiden.
- Bak dit in de oven in ca. 30 minuten gaar.
*Per portie: (zonder mozzarellabolletje): 27 gram eiwit, 200 mg Na, 830 mg kalium, 410 mg P, 110 gram KH.
Met mozzarellabolletje: 33 gram eiwit, 270 mg Na, 790 mg kalium, 485 mg P, 115 gram KH.
* Een warme maaltijd bestaande uit 100 g vlees, 3 opscheplepels groente, 3 aardappelen en een portie jus bevat 28 g eiwit, 110 mg natrium, 1350 mg kalium en 320 mg fosfaat.