Gemarineerde zalm
Bent u dol op vis en gaat u watertanden bij de aanblik van gerookte zalm? En eet u dit nooit omdat het zo zout is? Dan is dit recept misschien iets voor u.
Bent u dol op vis en gaat u watertanden bij de aanblik van gerookte zalm? En eet u dit nooit omdat het zo zout is? Dan is dit recept misschien iets voor u. Zelf zalm marineren is eenvoudiger dan u denkt en minder zout dan wanneer u het koopt. Helaas is het niet mogelijk om dit recept zonder zout te bereiden.
Ingrediënten voor 4 personen:
- een stuk zalmfilet met huid (200 gram)
- 1 eetlepel basterdsuiker
- 2 theelepels zout
- gemalen peper
- dille (kan eventueel weggelaten worden)
Bereiden:
- Leg het stuk zalm op een diep bord.
- Vermeng de suiker, peper en het zout en strooi dit over de zalm.
- Bedek het stuk zalm met aluminiumfolie en leg iets zwaars op het folie.
- Zet het bord in de koelkast.
- Keer het stuk zalm 2 keer per dag om en plaats het terug in de koelkast. U ziet de zalm in het vocht liggen. Lepel het vocht telkens over de zalm heen.
- Na 2 dagen is de zalm gemarineerd en klaar om te eten.
- Snijd de zalm in smalle repen en serveer deze met een stukje knäckebröd of flatbröd (een soort knäckebröd, maar dan heel dun). Serveer hierbij Franse mosterd waar u wat suiker doorheen hebt geroerd.
*Per portie (exclusief knäckebröd): 115 kcal – 10 g eiwit – 480 mg natrium – 230 mg kalium – 120 mg fosfaat – 5 g koolhydraten