Spring naar inhoud

Couscous met courgette, ui, paprika, aubergine, mango en komkommer

Couscous klinkt misschien wat exotisch, maar wist u dat het 'gewoon' uit tarwemeel bestaat? En dat het heel snel en makkelijk in bereiding is? Probeert u het volgende recept maar eens: verrassend makkelijk en lekker!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 g kipfilet
  • 120 gram couscous
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • ½ aubergine
  • 1 rode paprika
  • 1/3 komkommer (ca. 75 gram)
  • 100 gram mangoblokjes (ook verkrijgbaar in blokjes uit de diepvries)
  • 2 eetlepels Ras el Hanout, kruidenmengsel, bijv. van Verstegen (kurkuma, koriander, paprika, komijn, peper, gember, zoethout, kaneel, kardemom, ui).
  • 2 eetlepels olie

Bereiden:

  1. Kook 200 ml water in een pan, zet de warmtebron uit zodra het water kookt. Los 1 eetlepel Ras el Hanout hierin op en voeg de couscous toe, laat dit 5 minuten wellen met de deksel op de pan.
  2. Snijd de kipfilets in blokjes en kruid ze met 1 eetlepel Ras el Hanout.
  3. Voeg in een pan 2 eetlepels olie toe en bak hierin de kipfiletblokjes gaar.
  4. Snijd ondertussen de ui, courgette, aubergine en paprika in blokjes.
  5. Voeg de groente toe aan de gebakken kipblokjes en bak ca. 5 minuten mee.
  6. Snijd de komkommer in blokjes en de mango in kleinere stukjes naar wens.
  7. Meng de couscous met de kipblokjes, groente, komkommer en de mangostukjes. 

*Per portie:  570 kcal – 36 g eiwit – 110 mg natrium – 1220 mg kalium – 450 mg fosfaat – 70 g koolhydraten