Couscous met courgette, ui, paprika, aubergine, mango en komkommer
Couscous klinkt misschien wat exotisch, maar wist u dat het 'gewoon' uit tarwemeel bestaat? En dat het heel snel en makkelijk in bereiding is? Probeert u het volgende recept maar eens: verrassend makkelijk en lekker!
Ingrediënten voor 2 personen:
- 150 g kipfilet
- 120 gram couscous
- 1 ui
- 1 courgette
- ½ aubergine
- 1 rode paprika
- 1/3 komkommer (ca. 75 gram)
- 100 gram mangoblokjes (ook verkrijgbaar in blokjes uit de diepvries)
- 2 eetlepels Ras el Hanout, kruidenmengsel, bijv. van Verstegen (kurkuma, koriander, paprika, komijn, peper, gember, zoethout, kaneel, kardemom, ui).
- 2 eetlepels olie
Bereiden:
- Kook 200 ml water in een pan, zet de warmtebron uit zodra het water kookt. Los 1 eetlepel Ras el Hanout hierin op en voeg de couscous toe, laat dit 5 minuten wellen met de deksel op de pan.
- Snijd de kipfilets in blokjes en kruid ze met 1 eetlepel Ras el Hanout.
- Voeg in een pan 2 eetlepels olie toe en bak hierin de kipfiletblokjes gaar.
- Snijd ondertussen de ui, courgette, aubergine en paprika in blokjes.
- Voeg de groente toe aan de gebakken kipblokjes en bak ca. 5 minuten mee.
- Snijd de komkommer in blokjes en de mango in kleinere stukjes naar wens.
- Meng de couscous met de kipblokjes, groente, komkommer en de mangostukjes.
*Per portie: 570 kcal – 36 g eiwit – 110 mg natrium – 1220 mg kalium – 450 mg fosfaat – 70 g koolhydraten