Spaghetti bolognese
Een eenvoudig gerecht als spaghetti bolognese dat met een kant en klare saus of een saus uit een pakje bereid is, bevat al snel veel zout. Daarom bieden we hier een origineel recept dat weinig zout bevat. De pit in de saus is afkomstig van de chilivlokken. Serveer de spaghetti met een groene salade als u nog ruimte heeft voor het kalium en u heeft een eenvoudige maar voedzame maaltijd.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 stengel bleekselderij
- 2 middelgrote wortelen
- 1 eetlepel olijfolie
- 150 gram mager rundergehakt
- 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
- 1 eetlepel bloem
- 100 ml rode wijn
- ¼ theelepel gedroogde chili-vlokken
- 150 gram volkoren spaghetti
- 8 blaadjes basilicum (of 1 theelepel gedroogde oregano of Italiaanse keukenkruiden)
- 2 eetlepels geraspte licht gezouten kaas
Bereiding:
- Maak de groente schoon. Snijd de ui en de knoflook in snippers, de bleekselderij in boogjes en de wortelen in plakjes.
- Verwarm de olie en bak hierin het gehakt gaar en rul.
- Fruit de groente 5 minuten mee.
- Strooi hierover de bloem en voeg al roerend de wijn en eventueel iets water toe.
- Voeg de tomatenpuree en de chilivlokken toe en kook dit in 15 minuten tot een saus.
- Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de saus op smaak met de kleingesneden basilicum (of gedroogde kruiden).
- Schep de saus door de spaghetti en geef de geraspte kaas erbij.
*Per portie: 580 kcal – 30 g eiwit – 270 mg natrium – 1220 mg kalium – 565 mg fosfaat – 62 g koolhydraten