Gegratineerde geitenkaas met honing
U kunt deze gegratineerde geitenkaas met honing goed eten als voorgerecht. Misschien wel tijdens de feestdagen of bij een bijzondere gelegenheid.
Ingrediënten voor 2 personen
- dikke ronde plak zachte geitenkaas* van ongeveer 150 g
- 1 sinaasappel
- 2 handjes gemengde salade
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel pijnboompitten
Bereiden
- Verwarm de oven of grill op 200 ˚C
- Snijd de plak geitenkaas horizontaal doormidden
en leg de plakken op een stukje folie - Snijd de sinaasappel los van de schil en in dunne schijfjes en vang het sap op
- Roer de honing los met het sinaasappelsap
- Leg een handje gemengde salade op een bord
- Grill de kaas even in de oven en laat de kaas van het folie op de salade glijden
- Leg de schijfjes sinaasappel om de kaas en schenk er de losgeroerde honing over
- Rooster de pijnboompitjes kort in een pan en garneer het gerecht met de pijnboompitjes
* Type Bettine Blanc. U kunt ook camembert nemen in plaats van geitenkaas
*Per portie: 275 kcal – 12 g eiwit – 300 mg natrium – 275 mg kalium – 70 mg fosfaat – 16 g koolhydraten