Stoofpotje van wintergroenten
Een stoofpotje met courgette, uien en ook winterwortelen mogen niet ontbreken. Serveren met een hamlapje en aardappelen.
Ingrediënten voor 2 personen
- 200 gram hamlappen
- peper
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 winterwortel
- 1 courgette
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 2-3 laurierblaadjes
- 1 theelepel gedroogde tijm
- Mespuntje kruidnagelpoeder
- 1 dl water
- 300 gram aardappelen
Bereiden
- Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze met peper.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers.
- Snijd de wortel in plakken en de courgette in blokjes.
- Verwarm de margarine in een braadpan en bak hierin het vlees bruin.
- Fruit de ui en de knoflook kort mee.
- Voeg de plakken wortel, de courgette, het laurierblad, de tijm, het kruidnagelpoeder en het water toe.
- Laat dit 30 minuten stoven.
- Schil ondertussen de aardappelen en kook ze in ca. 25 min. gaar.
- Serveer het vlees-groentemengsel bij de aardappelen.
*Per portie: 380 kcal – 28 g eiwit – 132 mg natrium – 1550 mg kalium – 390 mg fosfaat – 35 g koolhydraten
*Een warme maaltijd bestaande uit 100 g vlees, 3 opscheplepels groente, 3 aardappelen en een portie jus bevat 28 g eiwit, 110 mg natrium, 1350 mg kalium en 320 mg fosfaat.