Geroerbakte varkensfilet met gember en bosui
We gaan vandaag varkensfilet roerbakken met gember en bosui. Lekker met zilvervliesrijst en wortelsalade.
Ingrediënten:
- stukje gemberwortel (ca. 4 cm) (of 2 bolletjes gember op siroop)
- ½ Spaanse peper
- 1 teentje knoflook
- 3 bosuitjes
- 200 gram varkensfilet
- snufje peper
- 1 eetlepel olie
Bereiden:
- Schil de gember en snijd het in dunne plakjes. Snijd de plakjes in zeer smalle reepjes.
- Snijd de peper in reepjes.
- Snijd de knoflook in plakjes.
- Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
- Snijd de varkensfilet in repen en bestrooi ze met (versgemalen) peper.
- Verwarm de olie en bak hierin de reepjes vlees rondom snel bruin.
- Roerbak de gember en de knoflook kort mee.
- Voeg de reepjes Spaanse peper, de bosuitjes en 75 ml water toe en stoof het gerecht nog 5 minuten.
Menu suggestie: lekker met zilvervliesrijst en wortelsalade (geraspte winterwortels met een dressing van 1 eetlepel olie en 2 theelepels citroensap)
*Per portie, inclusief 2 opscheplepels wortelsalade en 2 opscheplepels rijst:
340 kcal – 26 g eiwit – 69 mg natrium – 710 mg kalium – 335 mg fosfaat – 24 g koolhydraten