Spring naar inhoud

​Kip-kerrie rijstsalade

In deze bijzondere tijden kan het zijn dat u een ander ritme heeft dan anders. En gaat u minder vaak boodschappen doen. Dan is het handig om deze rijstsalade te maken. De meeste ingrediënten heeft u misschien al standaard in huis. De verse ingrediënten zijn de kip (vleeswaren of stukje kipfilet) en de rucola (en misschien liggen er geen diepvrieserwten in uw vriezer..).

Deze salade kan van tevoren gemaakt worden zodat u deze kunt eten wanneer het u uitkomt.

Ingrediënten voor 2 personen: 

  • 150 gr zilvervliesrijst
  • 100 gr doperwten uit de diepvries (zonder zout)
  • 2 rode paprika’s
  • 1 ui
  • 100 gr kipfilet (vleeswaren)
  • 2 tl peterselie (gedroogd)
  • 2 tl kerriepoeder
  • 4 el volle yoghurt
  • 50 gr rucola

Bereiding:

1. Zet twee pannen met water op en wacht tot het water kookt. Voeg de rijst toe aan de ene pan en kook de rijst in ongeveer 10 minuten gaar. Voeg aan de andere pan de doperwten toe en kook de doperwten in ongeveer 6 minuten gaar.
2. Snijd ondertussen de paprika, ui en kipfilet in kleine stukjes.
3. Giet, nadat de kooktijd is verstreken, de doperwten en de rijst af. Spoel hierna de doperwten en de rijst in een vergiet met koud water af en laat beide verder afkoelen.
4. Doe de rijst en doperwten in een grote kom. Voeg hier de fijn gesneden paprika, ui en de kipfilet aan toe.
5. Meng in een schaaltje de peterselie met het kerriepoeder en de yoghurt tot een sausje.
6. Voeg dit kerriesausje toe aan de rijstsalade en meng alles goed door elkaar. Voeg eventueel naar smaak nog wat extra kerriepoeder of yoghurt toe.
7. Bewaar de kip-kerrie rijstsalade in de koelkast tot het moment van serveren. Verdeel vlak voor het serveren de rucola over de rijstsalade.

Per portie:  575 kcal,  21 g eiwit,  450 mg natrium,  950 mg kalium,  495 mg fosfaat en

70 g koolhydraten*

Deze salade bevat minder eiwit en meer natrium dan een gemiddelde warme maaltijd. U kunt de salade eiwitrijker maken door de kipfilet te vervangen door een stukje zelfgebraden kipfilet (van ± 125 gram, zonder zout bereid). De maaltijd bevat dan 28 gram eiwit en slechts 120 mg natrium.