Kipspiesjes met gegrilde groenten
Deze kipspiesjes zijn gemakkelijk zelf te maken. We voegen daarnaast zelf paprika, courgette, tomaten en rode ui toe om het recept af te maken.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 4 eetlepels (olijf)olie
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 2 kipfilets (200 gram)
- 1 gele en 1 rode paprika (in repen)
- ½ courgette (in plakjes)
- 1 tomaat (in grove stukken)
- 1 (rode) ui (in parten)
- 120 gram quinoa (of rijst)
Benodigdheden:
- Satéprikkers (optioneel)
- (Grill)pan
- Oven met bakplaat en bakpapier
Bereiden:
- Maak een marinade van 2 eetlepels olijfolie, 1geperst teentje knoflook, citroensap en ½ eetlepel oregano.
- Snijd de kipfilet in blokjes en rijg spiesjes van de kipblokjes.
Alternatief: losse kipblokjes zonder spiesjes. - Giet de marinade erover en laat min. 10 minuten afgedekt marineren in de koelkast (kan ook eerder op de dag of een dag van tevoren).
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verdeel de paprika, courgette, tomaten en rode ui over de bakplaat.
- Meng de rest: 2 eetlepels olijfolie, 1 geperst teentje knoflook en ½ eetlepel oregano door elkaar en besprenkel de groenten ermee. Rooster de groenten in de oven in circa 30 minuten goudbruin. Schep halverwege om.
- Kook intussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Opmerking: quinoa lijkt op graankorrels (maar quinoa is geen graan) en komt uit Zuid-Amerika. Het wordt net zo gebruikt als rijst en couscous en heeft een kooktijd van ongeveer 10 min. - Verhit een (grill)pan op een hoge stand en gril of bak hierin de kipspiesjes of kipblokjes in circa 8 minuten rondom gaar en goudbruin.
- Serveer de kip met de gegrilde groenten en quinoa.
Per portie: 585 kcal – 34 g eiwit – 60 mg natrium – 1400 mg kalium – 670 mg fosfaat –
50 g koolhydraten
Een warme maaltijd bestaande uit 100 g vlees, 3 opscheplepels groente, 3 aardappelen en een portie jus bevat 28 g eiwit, 110 mg natrium, 1350 mg kalium en 320 mg fosfaat