Spring naar inhoud

Noedels met bieflap en paksoi

De decembermaand is vaak druk en hectisch. Daarom hebben we hier een recept dat snel gemaakt is. Zowel de noedels, bieflap als de paksoi is snel bereid. Eet smakelijk!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 175 g volkoren mie of andere noedels
  • 150 g bieflap
  • 1 paksoi
  • 1 (rode) ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 cm gemberwortel
  • ½ rode peper
  • ½ bosje koriander
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel ketjap zonder zout (bv ketjap No-salt) – let op: er zijn andere natriumarme soorten die veel kalium bevatten en die zijn NIET geschikt

Bereiding:

  1. Kook de mie in ruim water zonder zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de mie goed uitlekken.
  2. Snijd de bieflap in dunne reepjes.
  3. Maak de paksoi, ui en knoflook schoon.
  4. Snijd de paksoi in repen. Snijd de ui en de knoflook in snippers.
  5. Schil de gemberwortel en rasp het stukje gember fijn.
  6. Was de peper en snijd in smalle ringen. Was de koriander en hak de steeltjes klein.
  7. Verwarm 1 eetlepel olie en bak hierin de reepjes vlees in een paar minuten bruin. Neem het vlees uit de pan.
  8. Voeg de rest van de olie toe en fruit hierin de ui, de knoflook en de gember zacht.
  9. Roerbak de paksoi en de koriandersteeltjes kort mee.
  10. Voeg de ringetjes peper en de mie toe en warm het geheel goed door.
  11. Breng de mie op smaak met de No-salt ketjap en schep het vlees erdoor.

*Per portie: 590 - kcal –  37 g eiwit – 100 mg natrium –1500 mg kalium – 350  mg fosfaat – 73 g koolhydraten