Omelet met bosuitjes
Serveer de omelet met gekookte rijst en een frisse salade van (gemengde) sla, aangemaakt met sladressing.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 3-4 bosuitjes
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
- 4 eieren
- 3 eetlepels halfvolle melk
- 4 blaadjes lavas (=maggiplant) of bladselderij
- snufje peper
- 20 gram geraspte lichtgezouten kaas
Bereiden:
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Smoor de uienringetjes in de margarine enkele minuten. Voeg wat peper toe.
- Klop de eieren los met de melk en roer er de kleingesneden lavas en wat peper door.
- Schenk de eieren over de uitjes en strooi de kaas erover.
- Bak de omelet op laag vuur tot het ei is gestold.
Serveer de omelet met gekookte rijst en een frisse salade van (gemengde) sla, aangemaakt met sladressing.
*Per portie, inclusief 2 opscheplepels rijst en een portie sla, ca.: 590 kcal – 23 g eiwit – 390 mg natrium – 630 mg kalium – 390 mg fosfaat – 46 g koolhydraten