Spaanse gehaktballetjes met wortelsalade
Door de knoflook, peper en tomatenblokjes maakt u de gehaktballetjes lekker op smaak. U kunt dit recept eten met rijst of brood.
Ingrediënten voor 2 personen:
Gehaktballetjes:
- 200 gram rundertartaar
- 1 teentje knoflook
- (zwarte) Peper
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
- Cayennepeper
Wortelsalade:
- 400 gram winterwortelen
- ± 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel gembersiroop
- 1 sinaasappel
Bereiden:
Gehaktballetjes:
- Maak de tartaar aan met het uitgeperste teentje knoflook en peper. Vorm er kleine balletjes van.
- Bak de gehaktballetjes in de hete margarine bruin.
- Voeg de tomatenblokjes met vocht en wat peper toe. Stoof het vlees in 10 minuten gaar.
- Maak op smaak met een snufje cayennepeper.
Wortelsalade:
- Schrap de wortelen en rasp ze fijn.
- Meng er citroensap en wat gembersiroop naar smaak door.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil. Schil de sinaasappel en snijd hem in kleine stukjes. Vang het sap op.
- Meng de sinaasappelstukjes, geraspte schil en het sinaasappelsap door de geraspte wortel en laat de salade goed koud worden.
Lekker met rijst of brood.
*Per portie: 560 kcal – 29 g eiwit – 390 mg natrium – 1,0 g zout– 1340 mg kalium – 360 mg fosfaat – 73 g koolhydraten (dit is inclusief 150 g rijst)