Pasta met sperziebonen en walnotenpesto
Een heerlijke pasta met sperziebonen en walnotenpesto. We voegen verse kruiden zoals tijm en rozemarijn toe om de pasta op smaak te brengen.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 handje walnoten (ongeveer 25 gram)
- basilicumblaadjes van een half plantje
- 20 gram verse gember, geschild en in stukken gesneden
- 50 gram geraspte Kees Kaas (of Maaslander)
- 3 eetlepels olijfolie
- sap van een halve citroen
- peper
- 400 gram gebroken sperziebonen uit diepvries
- 150 gram pasta
- 150 gram kipfilet
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel rozemarijn
Bereiden:
- Rooster de walnoten in een koekenpan zonder boter of olie.
- Voeg de basilicum, gember, geroosterde walnoten, geraspte kaas, 2 eetlepels olijfolie, citroensap en peper naar smaak samen in een keukenmachine en pureer dit tot een smeuïge massa.
- Breng een grote pan water aan de kook, voeg de sperziebonen en pasta toe en breng opnieuw aan de kook. Laat 8 tot 10 minuten koken (afhankelijk van de pastasoort).
- Snijd ondertussen de kip in kleine stukken en bak deze met wat olijfolie goudbruin in een hapjespan. Bak op het laatst de tijm en rozemarijn even mee.
- Voeg de afgegoten pasta en sperziebonen bij de kip, voeg de pesto toe en roer alles goed door. Eet smakelijk!
*Per portie: 760 kcal – 39 g eiwit – 87 mg natrium – 940 mg kalium – 580 mg fosfaat –
67 g koolhydraten