Pittige zalm met snijbonen en zilvervliesrijst
Zalm is rijk aan omega-3 en dit keer in een pittig jasje door de toegevoegde rode peper. Lekker met rijst en snijbonen.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 150 gram (zilvervlies-) rijst
- 2 moten zalm (220 gram)
- ½ rode peper
- 1 eetlepel citroensap
- snufje peper
- 400 gram snijbonen
- 1 (rode) ui
- 2 eetlepels olie
Bereiden:
- Kook de (zilvervlies)rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Dep de moten zalm droog.
- Snijd de ½ rode peper in de lengte door midden en verwijder de zaadlijsten en de zaden.
- Wrijf de moten vis in met de pepers.
- Sprenkel het citroensap over de vis en bestrooi met een snufje (versgemalen) peper. Laat dit even staan.
- Maak de snijbonen schoon en snijd ze in smalle reepjes.
- Maak de ui schoon en snijd hem in halve ringen.
- Snijd de rode peper fijn.
- Kook de snijbonen in 10 -15 minuten gaar.
- Verwarm 1 eetlepel olie in een kleine koekenpan en bak hierin de zalm aan beide zijden bruin en gaar.
- Verwarm de andere lepel olie in een wok of braadpan en fruit hierin de ui met de snippertjes rode peper zacht.
- Voeg 1-2 eetlepels water toe en warm dit even door.
- Meng het ui-mengsel en de snijbonen door de gare rijst.
- Leg de moten zalm erop.
*Per portie: 625 kcal – 31 g eiwit – 110 mg natrium – 880 mg kalium – 550 mg fosfaat – 60 g koolhydraten
Een warme maaltijd bestaande uit 100 g vlees, 3 opscheplepels groente, 3 aardappelen en een portie jus bevat 28 g eiwit, 110 mg natrium, 1350 mg kalium en 320 mg fosfaat.