Pavlova
Een smakelijk toetje met fruit zoals aardbeien en frambozen.
Ingrediënten voor 6 personen
- 4 eieren
- 200 g witte basterdsuiker
- 1 el maïzena
- 1 el witte azijn (of citroensap)
- 250 gram aardbeien
- 125 gram frambozen (er kan ook gekozen worden voor ander fruit, bijv. diepvries zomerfruit à 250 gram)
- 1 el poedersuiker
- 1 el citroensap
- 250 ml slagroom
Benodigdheden:
bakplaat en bakpapier
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 150 °C. Splits de eieren en klop de eiwitten in een schone, droge kom stijf.
- Voeg de basterdsuiker toe en klop tot het eiwit glanst en pieken vormt. Zeef de maïzena boven de kom en voeg 1 el citroensap of witte azijn toe. Klop alles door elkaar.
- Schep het eiwit in een cirkel van Ø 30 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pavlova in de oven in ca. 1 uur gaar. Zet de oven uit en laat de pavlova nog 1 uur in de oven staan.
- Neem eruit en laat afkoelen. Meng ondertussen de aardbeien met de frambozen. Meng de rest van het citroensap met de poedersuiker en schenk over het fruit.
- Klop de slagroom stijf en verdeel de room en daarna het fruit over de pavlova.
*Per portie: 325 kcal – 5 g eiwit – 70 mg natrium – 210 mg kalium – 45 mg fosfaat – 46 g koolhydraten. Bij problemen met een hoog kalium kunt u kiezen voor minder fruit!