Varkenshaasje met kruidenroomsaus
Serveer het vlees met rijst en groente zoals sperziebonen of rode kool. Kiest u eens voor een combinatie van witte en wilde rijst, deze ziet er feestelijk uit!
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 varkenshaasje
- 25 g boter
- 1 sjalotje of 1 kleine ui
- 150 g verse roomkaas met kruiden
- 125 ml koffieroom
- scheutje worcestersaus
- peper, peterselie
Bereiden
- Snijd de varkenshaas in plakken van ca. 2 cm dik. Strooi er peper over
- Bak het vlees in de boter gedurende 2 minuten. Draai dan de stukjes vlees om en bak ze nog 2 minuten
- Neem de stukjes vlees uit de pan en verpak ze in aluminiumfolie
- Bak in het braadvet de gesnipperde sjalot gedurende 2 minuten
- Voeg de roomkaas en de koffieroom toe en laat de kaas al roerende smelten
- Breng de saus op smaak met een paar druppels worcestersaus
- Roer het vleessap uit het aluminiumfolie door de saus en schenk de saus over het vlees. Garneer met peterselie
- Serveer het vlees met rijst en groente, bv sperziebonen of rode kool. Kiest u eens voor een combinatie van witte en wilde rijst, deze ziet er feestelijk uit!
*Per portie (van ± 80 g gaar vlees): : 650 kcal – 30 g eiwit –550 mg natrium – 580 mg kalium – 390 mg fosfaat – 5 g koolhydraten (exclusief de rijst en de groente)