Spring naar inhoud

Pasta pesto burrata met courgette

Burrata is tegenwoordig erg populair. Het is een soort mozzarella, gemaakt van koemelk. Net iets zachter dan de gewone mozzarella. Het combineert prima met de courgette en de zelfgemaakte pesto. Met dit lenteweer een prima recept. 

Ingrediënten voor 2 personen:
• 150 g volkorenpasta (bijv. linguine)
• 15 gram verse basilicum
• 30 gram pijnboompitten
• 1 teentje knoflook
• 50 gram cottage cheese light
• 2 eetlepels olijfolie
• 1 courgette
• 75 gram rucola
• 1 bol burrata (uitgelekt ongeveer 125 gram)
• peper naar smaak

Bereiden
1. Pijnboompitten roosteren:
Bak de pijnboompitten kort in een koekenpan op laag vuur tot ze een mooi lichtbruin kleurtje hebben.
2. Pesto maken:
Doe de basilicum, knoflook, 1 handje rucola en de helft van de pijnboompitten samen met 2 eetlepels olijfolie in een blender of keukenmachine en meng tot een pesto. Meng de pesto daarna met de cottage cheese tot een saus.
3. Pasta koken:
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
4. Courgette bereiden:
Snijd ondertussen de courgette in plakjes van ongeveer een halve centimeter. Bak de courgette tot deze zacht en goudbruin is. U kunt de courgette ook een paar minuten grillen in plaats van bakken. Voeg eventueel wat zwarte peper toe.
5. Gerecht samenstellen:
Doe de pasta in een grote schaal, voeg hier de pesto-cottagecheesesaus, de courgette en de overige rucola aan toe en roer goed om.
6. Burrata toevoegen:
Leg de bol burrata bovenop en breek deze een beetje open. Gebruik de overige pijnboompitten voor de garnering.

*Per portie:  510 kcal –  22 g eiwit – 290 mg natrium – 720 mg kalium –  520 mg fosfaat – 
25 g koolhydraten

Wilt u meer weten, vraag uw diëtist van het DCG! 

* Een warme maaltijd bestaande uit 100 g vlees, 3 opscheplepels groente, 3 aardappelen en een portie jus bevat 28 g eiwit, 110 mg natrium, 1350 mg kalium en 320 mg fosfaat. 

Dit recept is geïnspireerd op een recept van nieren.nl