Pompoensoep
Er staat een herfstrecept voor u klaar namelijk pompoensoep. We brengen de soep op smaak met onder andere knoflook, ui en koriander.
Ingrediënten 6 personen
- 1 pompoen (oranje Hokkaido) of pompoenstukjes uit de diepvries (450 g)
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 2 bouillonblokjes natriumarm, merk Damhert
- 1 liter water
- kerriepoeder of kurkumapoeder
- stukje versgeraspte gember van 2 cm of 2 theelepels gemberpoeder
- 4 eetlepels olie
- Crème fraîche
- (koriander)
Benodigdheden:
- staafmixer
Bereiden:
- Snijd de pompoen doormidden en daarna in dikke schijven. Schil de pompoen (de schil kan eventueel ook meegekookt worden, u krijgt dan een soep met iets meer 'bite'.
- Snijd met een scherp mesje de pitten uit de schijven.
- Snijd de pompoenschijven in blokjes. U kunt ook pompoenstukjes uit de diepvries gebruiken voor het gemak.
- Ontvel de uien en snijd de uien in stukjes.
- Ontvel het teentje knoflook en snijd dit in stukjes of doe de knoflook in de knoflookpers.
- Verhit de olie, voeg de uien toe en laat deze in 5 minuten glazig worden. Voeg de knoflook en de stukjes pompoen toe en bak dit kort mee.
- Voeg de bouillontabletten, de gember, kerriepoeder en het water toe en laat de soep een half uur zachtjes koken.
- Pureer de soep met een staafmixer en dien op met een lepel crème fraîche en desgewenst wat blaadjes koriander.
Tip: U kunt de soep prima invriezen en later nog eens eten.
*Per portie: 120 kcal – 2 g eiwit – 25 mg natrium – 75 mg kalium – 155 mg fosfaat – 5 g koolhydraten