Spaghetti met erwtenpesto
U kent vast de 'gewone' pesto die gemaakt is met basilicumblaadjes, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en olie. Dit recept bevat een variant op de pesto.
U kent vast de 'gewone' pesto die gemaakt is met basilicumblaadjes, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en olie. Dit recept bevat een variant op de pesto. Naast groene basilicumblaadjes verwerkt u ook doperwten in het recept. Ook deze pesto is makkelijk te maken en past uitstekend bij pasta. In dit recept is spaghetti gebruikt, maar u kunt deze door elke andere variant vervangen.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 150 gram volkoren spaghetti
- 200 gram doperwten (diepvries)
- 1 courgette
- 1 teentje knoflook
- 1 snufje peper
- 50 gram pijnboompitten
- 2 handjes rucola (ca. 25 gram)
- 1 theelepel citroensap
- Verse (blaadjes van 2 takjes) of gedroogde
(1 theelepel) basilicum - 20 gram Parmezaanse kaas
- 4 eetlepels olijfolie
Bereiden:
- Breng een pan water aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, ongeveer 12 minuten.
- Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge pan, circa 3 minuten (let op, dit kan snel aanbranden).
- Kook de groene erwten ongeveer 8 minuten (volgens de verpakking).
- Giet de erwten af en laat de helft afkoelen in koud water.
- Pluk de blaadjes van de basilicumplant en spoel schoon onder de kraan (of gebruik 1 eetlepel gedroogde basilicum).
- Maak met een staafmixer of blender op de laagste stand de pesto: de afgekoelde doperwten, de basilicumblaadjes, de helft van de pijnboompitten, de helft van de Parmezaanse kaas, het teentje knoflook, citroensap en 2 eetlepels olijfolie.
- Snijd de courgette in plakjes.
- Verhit wat olijfolie in een (grill)pan en bak de plakjes courgette 2 minuten aan beide kanten.
- Giet het water van de spaghetti af en meng de pesto door de spaghetti in de warme pan.
- Voeg ook de courgette en de overige groene erwten toe aan de spaghetti en breng op smaak met peper.
- Decoreer het bord spaghetti met pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en rucola.
*Per portie: - 770 kcal – 29 g eiwit – 120 mg natrium – 1030 mg kalium – 660 mg fosfaat – 75 g koolhydraten