Spring naar inhoud

Spaghetti met erwtenpesto

U kent vast de 'gewone' pesto die gemaakt is met basilicumblaadjes, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en olie. Dit recept bevat een variant op de pesto. 

U kent vast de 'gewone' pesto die gemaakt is met basilicumblaadjes, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en olie. Dit recept bevat een variant op de pesto. Naast groene basilicumblaadjes verwerkt u ook doperwten in het recept. Ook deze pesto is makkelijk te maken en past uitstekend bij pasta. In dit recept is spaghetti gebruikt, maar u kunt deze door elke andere variant vervangen.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram volkoren spaghetti
  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 1 snufje peper
  • 50 gram pijnboompitten
  • 2 handjes rucola (ca. 25 gram)
  • 1 theelepel citroensap
  • Verse (blaadjes van 2 takjes) of gedroogde
    (1 theelepel) basilicum
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • 4 eetlepels olijfolie

Bereiden:

  1. Breng een pan water aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, ongeveer 12 minuten.
  2. Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge pan, circa 3 minuten (let op, dit kan snel aanbranden).
  3. Kook de groene erwten ongeveer 8 minuten (volgens de verpakking).
  4. Giet de erwten af en laat de helft afkoelen in koud water.
  5. Pluk de blaadjes van de basilicumplant en spoel schoon onder de kraan (of gebruik 1 eetlepel gedroogde basilicum).
  6. Maak met een staafmixer of blender op de laagste stand de pesto: de afgekoelde doperwten, de basilicumblaadjes, de helft van de pijnboompitten, de helft van de Parmezaanse kaas, het teentje knoflook, citroensap en 2 eetlepels olijfolie.
  7. Snijd de courgette in plakjes.
  8. Verhit wat olijfolie in een (grill)pan en bak de plakjes courgette 2 minuten aan beide kanten.
  9. Giet het water van de spaghetti af en meng de pesto door de spaghetti in de warme pan.
  10. Voeg ook de courgette en de overige groene erwten toe aan de spaghetti en breng op smaak met peper.
  11. Decoreer het bord spaghetti met pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en rucola. 

*Per portie: - 770 kcal – 29 g eiwit – 120 mg natrium – 1030 mg kalium – 660 mg fosfaat – 75 g koolhydraten