Sperziebonen met linzen in pindasaus
Sperziebonen met aardappelen en een stuk vlees is een populair Nederlands gerecht. Deze keer worden de aardappelen en vlees vervangen door rijst en linzen, en voorzien van een zelfgermaakte pindasaus. Dus ook geschikt voor vegetariërs en veganisten.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 75 g groene of bruine linzen
- 150 g rijst
- 300 g sperziebonen
- 1 ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 60 g pindakaas 100% natuel (bv.Calvé pindakaas 100%, grof gemalen)
- 100 ml water
- snufje knoflookpoeder (of 1 teentje, vers geperst)
- 1 theelepel gemberpoeder
Bereiding:
- Was de linzen en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en giet af. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze. Kook de sperziebonen in ongeveer 8 minuten beetgaar en giet af.
- Snipper ondertussen de ui. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan of wok en fruit de ui even aan.
- Schep de pindakaas bij de ui en voeg het water toe, breng dit al roerende aan de kook. Blijf roeren tot de pindasaus de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met de knoflookpoeder en gember. Voeg eventueel wat extra water toe als de saus te dik is.
- Voeg de sperziebonen en linzen toe aan de pindasaus en roer door. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!
*Per portie: 740 kcal – 25 g eiwit – 100 mg natrium – 1100 mg kalium – 420 mg fosfaat – 85 g koolhydraten