Stoofvlees met rode kool en aardappelen
De dagen worden korter en de temperatuur daalt. Hoog tijd voor een echt Hollands winters gerecht: stoofvlees met rode kool en aardappelen. De geur van het vlees dat langzaam op het fornuis staat te sudderen.. Hopelijk vindt u het net zo lekker als wij dat vinden!
Ingrediënten voor 2 personen:
- Runderlappen, doorregen, 240 gram
- Natriumarme mosterd, 2 theelepels (bv. Damhert of AH)
- Kerriepoeder, ½ theelepel
- Kruidnagelpoeder, 1 theelepel
- Peper, versgemalen
- Laurierblad, 2 stuks
- Azijn, 1 eetlepel
- Ongezouten margarine, 25 gram
- Appelstroop, 1 eetlepel
Bereiding:
- Wrijf de runderlappen in met de mosterd en snijd het vlees in stukjes.
- Bestrooi met kerrie- en kruidnagelpoeder en ruim versgemalen peper.
- Verhit de margarine in een braadpan en braad het vlees rondom mooi bruin.
- Voeg de laurierblaadjes, de azijn en ca. 100 ml water toe en laat 2 uur sudderen op laag vuur met het deksel op de pan. Kijk af en toe of er een beetje water bij moet.
- Verwijder de laurierblaadjes.
- Voeg tot slot een eetlepel appelstroop toe en roer even goed door.
- Serveer het vlees bijvoorbeeld bij gekookte rode kool en aardappelen.
* Per portie (inclusief 150 g rode kool en 3 aardappelen):: 490 kcal – 31 g eiwit – 115 mg natrium –1550 mg kalium – 360 mg fosfaat – 39 g koolhydraten