Spring naar inhoud

Stoofvlees met rode kool en aardappelen

De dagen worden korter en de temperatuur daalt. Hoog tijd voor een echt Hollands winters gerecht: stoofvlees met rode kool en aardappelen. De geur van het vlees dat langzaam op het fornuis staat te sudderen.. Hopelijk vindt u het net zo lekker als wij dat vinden!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • Runderlappen, doorregen, 240 gram                                                                                               
  • Natriumarme mosterd, 2 theelepels (bv. Damhert of AH)
  • Kerriepoeder, ½ theelepel        
  • Kruidnagelpoeder, 1 theelepel
  • Peper, versgemalen
  • Laurierblad, 2 stuks
  • Azijn, 1 eetlepel
  • Ongezouten margarine, 25 gram
  • Appelstroop, 1 eetlepel

Bereiding:

  1. Wrijf de runderlappen in met de mosterd en snijd het vlees in stukjes.
  2. Bestrooi met kerrie- en kruidnagelpoeder en ruim versgemalen peper.
  3. Verhit de margarine in een braadpan en braad het vlees rondom mooi bruin.
  4. Voeg de laurierblaadjes, de azijn en ca. 100 ml water toe en laat 2 uur sudderen op laag vuur met het deksel op de pan. Kijk af en toe of er een beetje water bij moet.
  5. Verwijder de laurierblaadjes.
  6. Voeg tot slot een eetlepel appelstroop toe en roer even goed door.
  7. Serveer het vlees bijvoorbeeld bij gekookte rode kool en aardappelen.

* Per portie (inclusief 150 g rode kool en 3 aardappelen):: 490 kcal –  31 g eiwit –  115 mg natrium –1550 mg kalium –  360 mg fosfaat – 39 g koolhydraten