Spring naar inhoud

Tagliatelle met zalm

Voor deze lentemaand hebben we voor u een romige pasta. Tagliatelle ofwel lintpasta is een pastasoort die mooi combineert met een romige saus.

Voor deze lentemaand hebben we voor u een romige pasta. Tagliatelle ofwel lintpasta is een pastasoort die mooi combineert met een romige saus. In de saus zit zalm verwerkt, goed voor de omega-3-vetzuren! Door het lagere gehalte aan kalium in de pasta is het mooi te combineren met een kaliumrijke groente zoals de verse spinazie. Eet u smakelijk!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 g tagliatelle
  • 2 zalmmoten á 100 g
  • 1 ui, fijngehakt
  • 150 g champignons, in kwarten gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels olijfolie en een beetje voor het bestrijken
    van de zalm
  • 200 g spinazie
  • 75 ml kookroom
  • 1½ el dille
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 1 citroen, voor de citroenrasp
  • (verse) peper naar smaak

Bereiding:

  1. Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.
  2. Dep de zalmmoten droog met keukenpapier. Bestrijk de bovenkant met een beetje olijfolie en bestrooi met peper en dille.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de zalmmoten aan beide zijden circa 3 minuten tot ze gaar zijn. Haal uit de pan en snijd in blokjes. Zet opzij.
  4. Verhit ondertussen een eetlepel olijfolie in een andere pan op middelhoog vuur. Bak eerst de ui 2 minuten en voeg dan de knoflook toe. Voeg na 1 minuut ook de champignons toe en bak tot ze goudbruin zijn. Voeg de spinazie toe in delen en laat slinken.
  5. Voeg de kookroom en Italiaanse kruiden toe aan de pan. Verwarm op laag vuur.
  6. Voeg de zalmblokjes en gekookte tagliatelle toe aan de saus. Meng goed. Rasp een beetje schil van de citroen, voeg dit ook toe aan de pan.
  7. Serveer de romige zalmpasta en geniet ervan!

*Per portie: 515 kcal – 35 g eiwit –  135 mg natrium – 1570 mg kalium – 550 mg fosfaat – 25 g koolhydraten


Tips

  • Zalm zonder huid is makkelijker in blokjes te snijden.
  • Voor de liefhebbers van pittig eten: voeg een theelepel chilipoeder of -vlokken toe of een fijngesneden halve rode peper toe aan de saus.
  • Pas de hoeveelheid van de kruiden aan naar smaak.