Tagliatelle met zalm
Voor deze lentemaand hebben we voor u een romige pasta. Tagliatelle ofwel lintpasta is een pastasoort die mooi combineert met een romige saus.
Voor deze lentemaand hebben we voor u een romige pasta. Tagliatelle ofwel lintpasta is een pastasoort die mooi combineert met een romige saus. In de saus zit zalm verwerkt, goed voor de omega-3-vetzuren! Door het lagere gehalte aan kalium in de pasta is het mooi te combineren met een kaliumrijke groente zoals de verse spinazie. Eet u smakelijk!
Ingrediënten voor 2 personen:
- 150 g tagliatelle
- 2 zalmmoten á 100 g
- 1 ui, fijngehakt
- 150 g champignons, in kwarten gesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 eetlepels olijfolie en een beetje voor het bestrijken
van de zalm - 200 g spinazie
- 75 ml kookroom
- 1½ el dille
- 2 el Italiaanse kruiden
- 1 citroen, voor de citroenrasp
- (verse) peper naar smaak
Bereiding:
- Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.
- Dep de zalmmoten droog met keukenpapier. Bestrijk de bovenkant met een beetje olijfolie en bestrooi met peper en dille.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de zalmmoten aan beide zijden circa 3 minuten tot ze gaar zijn. Haal uit de pan en snijd in blokjes. Zet opzij.
- Verhit ondertussen een eetlepel olijfolie in een andere pan op middelhoog vuur. Bak eerst de ui 2 minuten en voeg dan de knoflook toe. Voeg na 1 minuut ook de champignons toe en bak tot ze goudbruin zijn. Voeg de spinazie toe in delen en laat slinken.
- Voeg de kookroom en Italiaanse kruiden toe aan de pan. Verwarm op laag vuur.
- Voeg de zalmblokjes en gekookte tagliatelle toe aan de saus. Meng goed. Rasp een beetje schil van de citroen, voeg dit ook toe aan de pan.
- Serveer de romige zalmpasta en geniet ervan!
*Per portie: 515 kcal – 35 g eiwit – 135 mg natrium – 1570 mg kalium – 550 mg fosfaat – 25 g koolhydraten
Tips
- Zalm zonder huid is makkelijker in blokjes te snijden.
- Voor de liefhebbers van pittig eten: voeg een theelepel chilipoeder of -vlokken toe of een fijngesneden halve rode peper toe aan de saus.
- Pas de hoeveelheid van de kruiden aan naar smaak.