Tofu couscoussalade
In het kader van minder vlees en duurzaamheid proberen we vaker een recept te maken zonder vlees. Deze keer gebruiken we tofu.
In het kader van minder vlees en duurzaamheid proberen we vaker een recept te maken zonder vlees. Deze keer gebruiken we tofu: een neutraal product, gemaakt van sojabonen. Omdat het neutraal is, kan het op veel verschillende manieren gebruikt worden. Van scrambled eggs, vegetarische vleesblokjes tot aan vegetarische bacon (wel zout!). Om er smaak aan te geven, wordt het gemarineerd of na bakken op smaak gebracht. In dit recept is het verwerkt in een couscoussalade.
Ingrediënten voor 2 personen:
- ½ blok (250g) stevige tofu
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel cayennepoeder
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 snufje zwarte peper
- 150 g couscous
- 150 ml water
- ½ paprika
- ½ komkommer
- 40g mozzarella
- 1 bosje verse koriander
Bereiding:
Voorbereiden
- Rol de tofu in keukenpapier of een theedoek, leg er iets zwaars op en laat het een half uurtje uitlekken.
Bereiden
- Snijd de tofu in blokjes van 1 cm.
- Besprenkel de tofublokjes met olijfolie en kruid met cayennepeper, paprikapoeder en zwarte peper.
- Bak de tofublokjes goudbruin. Laat vervolgens afkoelen.
- Breng het water aan de kook.
- Doe de couscous in een ruime kom en voeg het kokende water toe aan de couscous. Wacht dan ongeveer 5 minuten en roer de couscous door met een vork. Zodat de bolletjes couscous los van elkaar komen en ze voldoende zacht zijn geworden door het water. De couscous is nu klaar.
- Snijd de paprika, komkommer, koriander en mozzarella in stukjes.
- Voeg alle ingrediënten samen. Eet smakelijk.
Variatie: tempé of kip in plaats van tofu
*Per portie: 640 kcal – 33 g eiwit – 100 mg natrium – 450 mg kalium – 400 mg fosfaat – 65 g koolhydraten