Volkorenpasta met champignons en kipfilet
Deze keer een recept met champignons en kipfilet. Wilt u iets meer smaak? Kies dan voor kippendijfilet, dat bevat iets meer vet en is iets malser dan kipfilet.
Pasta is in allerlei vormen te koop, van de spaghetti tot de gedraaide fusilli. Het is zowel als 'wit' of 'gewone' pasta te verkrijgen, maar ook in volkoren uitvoering. Deze heeft iets meer smaak en bevat uiteraard meer vezels. Deze keer een recept met champignons en kipfilet. Wilt u iets meer smaak? Kies dan voor kippendijfilet, dat bevat iets meer vet en is iets malser dan kipfilet.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 150 g volkorenpasta
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 150 gram witte champignons, in plakjes gesneden
- 100 gram kipfilet, in blokjes gesneden
- ¼ tablet Damhert zoutarme groentebouillon opgelost in 120 ml water
- 60 ml magere melk
- 2 eetlepels maïzena (om te binden)
- peper (vers gemalen) naar smaak
- verse peterselie, fijngehakt (optioneel)
Bereiding:
1. Kook de volkorenpasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet apart.
2. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook aan.
3. Voeg de champignons en kipfilet toe en bak ze tot ze gaar zijn.
4. Voeg de natriumarme groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 5 minuten sudderen.
5. Meng de maïzena met de magere melk in een aparte kom totdat het goed is opgelost. Voeg dit mengsel toe aan de pan en roer goed door totdat de saus iets is ingedikt.
6. Breng de saus op smaak met peper.
7. Voeg de gekookte pasta toe aan de pan en meng alles goed door elkaar totdat de pasta gelijkmatig bedekt is met de saus.
8. Garneer met verse peterselie indien gewenst.
9. Serveer het gerecht warm.
*Per portie: 460 kcal– 27 g eiwit – 60 mg natrium – 900 mg kalium – 520 mg fosfaat –
58 g koolhydraten