Spring naar inhoud

Zelfgemaakt wrap met kipgehakt

Deze keer een wrap die u zelf maakt met volkorenmeel. De wrap bevat dan minder zout dan de kant-en-klaar wrap uit de winkel. U vult de wrap bijvoorbeeld met kipgehakt. Maar wilt u een vegetarische variant, neem dan vegetarisch gehackt of vegetarische kipstuckjes. Deze bevatten wel meer zout dan wanneer u ongekruid kipgehakt neemt. En natuurlijk kunt u de wrap vullen met uw eigen favoriete mengsel!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 100 gram volkorenmeel (+ extra voor bestrooien van het werkblad)
  • 60 ml lauwwarm water
  • ½ eetlepel olijfolie
  • ½ eetlepel vloeibaar bak en braad
  • 200 g kipgehakt
  • 1 grote rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepels peper naar smaak
  • zuivelspread (zoals Philadelphia, naturel of met kruiden)
  • 1 eetlepel verse bieslook
  • 1 kleine avocado
  • ½ komkommer                                                                                           
  • 2 handjes sla

Bereiding:

  1. Voeg het volkorenmeel, water en olijfolie bij elkaar in een kom en kneed het deeg goed door.
  2. Bestuif het werkblad met wat meel, maak 2 bolletjes van het deeg en rol deze vervolgens zo dun mogelijk uit met een deegroller.
  3. Verwarm in een grote koekenpan een klein scheutje olie en bak in de pan de wraps 2 minuten per kant op hoog vuur. Leg de 2 wraps elk op een bord.
  4. Pel de ui en de knoflook. Snipper de ui en pers de knoflook.
    Verhit de vloeibare bak en braad in een pan en bak het kipgehakt rul samen met de ui en de knoflook. Voeg peper naar smaak toe.
  5. Besmeer beide wraps met zuivelspread. Snijd de bieslook fijn en bestrooi de wraps met de gesneden bieslook. Verdeel het warme kipgehakt mengsel over de wraps.  
  6. Snijd de avocado en komkommer in reepjes en voeg dit toe aan de wraps samen met een handje sla. Vouw de wraps tenslotte dicht en eet smakelijk!

    Tip Kruid het kipgehakt met een natriumarme kruidenmix voor kip, bijvoorbeeld van Verstegen

    *Per portie: 480 kcal – 31 g eiwit – 150 mg natrium – 870 mg kalium – 430 mg fosfaat – 30 g koolhydraten