Parelcouscoussalade met zalm
Met het mooie weer op komst is een frisse salade altijd handig. U kunt het van tevoren maken en de couscous is snel klaar. Let op de olijfolie: de extra vierge is niet geschikt (en bovendien ook wat te duur) om in te bakken of te frituren. Gebruik voor het bakken een gewone olijfolie. Voor salades en voor dressings is de extra vierge heel geschikt. Met de zalm in dit gerecht hebt u een mooi gerecht voor bijvoorbeeld de paasdagen.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 stukjes zalm (met huid), ±100g per stuk
- 1 eetlepel olijfolie
- ½ -1 theelepel gemalen peper
- 150 g parelcouscous
- 1 scheutje (extra vierge) olijfolie
- 5 eetlepsl cottage cheese (of huttenkäse)
- 2 handjes sla
- 1 kleine avocado
- 5 cherrytomaatjes
- ½ komkommer
- 2 theelepels citroensap
- 1 eetlepel verse peterselie
- 1 eetlepel verse bieslook
- 1 eetlepel verse munt
Bereiding:
- Kook de parelcouscous, zoals vermeld staat op de verpakking, en laat afkoelen.
- Spoel ondertussen de zalm onder koud water af en dep het droog met een stukje keukenrol. Bestrooi met peper naar smaak.
- Zet een gril of koekenpan op het vuur en verhit hierin 1 eetlepel olijfolie. Leg de moten zalm in de pan (met de huid naar beneden). Bak de zalm in enkele minuten gaar. Verdeel de zalm in stukjes en laat afkoelen.
- Snijd ondertussen de cherrytomaten, komkommer en avocado in blokjes en meng deze met de afgekoelde parelcouscous en sla in een grote kom.
- Hak de kruiden fijn en voeg toe aan de grote kom.
- Voeg de zalm, cottage cheese, citroensap en een scheutje olijfolie toe aan de salade. Schep alles goed om en garneer eventueel met een schijfje citroen!
Variatie tip:Voeg voor een pittige variant chilivlokken toe aan de salade of bestrooi de moten zalm met 1 theelepel Verstegen Pure Specerijen mengeling Harissa (zonder toegevoegd zout) in plaats van peper (stap 2).
*Per portie: 680 kcal – 32 g eiwit – 150 mg natrium – 1200 mg kalium – 430 mg fosfaat – 45 g koolhydraten