Spring naar inhoud

Burgersalade met geitenkaas en bieten

In september is het vaak minder warm dan midden in de zomer. Dit recept kan daarom prima bij wat koeler weer, maar ook op een warme dag past dit gerecht prima. U kunt ervoor kiezen de burger warm of koud bij de salade te doen. 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 400 g gekookte bietjes
  • 200 g rundergehakt                                                                                     
  • 80 g zachte geitenkaas (met korst)
  • 50 g veldsla
  • 1 theelepel paprika poeder
  • handje walnoten (ongezouten)
  • balsamicoazijn
  • honing
  • 1 eetlepel ongezouten vloeibare margarine of olie
  • 1 eetlepel paneermeel
  • snufje peper

Bereiding:

  1. Kneed het gehakt, paprikapoeder, paneermeel en peper door elkaar.
  2. Verdeel het mengsel in 2 delen. Maak van ieder deel een burger.
  3. Verhit de vloeibare margarine en/of olie in een koekenpan. Bak de burger 4-5 minuten aan beide kanten.
  4. Snijd ondertussen de bietjes en geitenkaas in grove stukken.
  5. Verdeel de veldsla over 2 borden en voeg de bietjes, geitenkaas en burger toe.
  6. Plet de walnoten en strooi over de salade.
  7. Voeg een scheut balsamicoazijn en honing naar smaak toe

*Per portie: 670 kcal – 35 g eiwit –  310 mg natrium – 1400 mg kalium –  420 mg fosfaat – 25g koolhydraten