Courgettepasta met zalm
Deze keer is de pasta niet allen van tarwemeel gemaakt, maar hebben we deze deels vervangen door courgettepasta. Deze is kant en klaar in de winkel te vinden, maar u kunt het ook zelf maken.
Hiervoor hebt u een hulpmiddel nodig, een zogenaamde spiraalsnijder. Dit lijkt op een heel grote potloodslijper. een andere manier is om de courgette in heel dunne plakjes te snijden en deze plakjes weer in heel dunne reepjes zodat u dikke slierten (lijkend op spaghetti) krijgt. Hierbij komt een frisse touch van citroen en een moot gebakken zalm.
Ingrediënten voor 2 personen:
• 300 g courgettespaghetti (of 1 middelgrote courgette in dunne slierten)
• 150 g spaghetti
• 25 g ongezouten roomboter
• 1 citroen (schilrasp en sap)
• 10 g basilicum
• peper naar smaak
• 50 g geraspte Grana padano
• 2 zalmmoten zonder huid (bijvoorbeeld Lidl diepvries)
• 1 eetlepel olijfolie
Bereiding:
- Kook de courgette spaghetti in 1-2 minuten gaar. Giet af en zet apart.
- Kook de spaghetti in ruim water volgens de instructies op de verpakking. Giet af en bewaar een kopje kookvocht.
- Voeg de courgettespaghetti toe aan de pan. Voeg nog een scheut spaghetti kookvocht toe en roer het geheel door.
- Voeg de roomboter toe aan de pan.
- Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. en doe dit in de pan met spaghetti.
- Scheur de blaadjes basilicum in stukjes en voeg dit ook toe. Breng op smaak met peper.
- Rasp de Grana Padano over de spaghetti. Roer goed door totdat er een romige saus ontstaat.
- Verwarm in een koekenpan een scheut olijfolie en bak hierin de zalmmoten.
- Schep de pasta op een bord en leg hier de zalmmoot bovenop. Serveer eventueel met extra verse basilicum!
Per portie: 500 kcal – 31 g eiwit – 0,5 g zout – 900 mg kalium – 485 mg fosfaat – 25 g koolhydraten