Spring naar inhoud

Viscurry met rijst

Een curry wordt vaak gemaakt met lamsvlees of rundvlees, maar is ook prima te combineren met vis. De curry is dan sneller klaar omdat de vis in korte tijd gaar is. Behalve de vis gaan er ook oesterzwammen door de curry, voor een extra bite. De curry maakt u natuurlijk niet met behulp van kant en klare currypasta, maar stelt u zelf samen uit diverse kruiden en kokosmelk. Het is veel makkelijker dan u denkt. U kunt er witte of liever nog zilvervliesrijst bij eten. 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 g zeewolf- of kabeljauwfilet
  • 400 g witte rijst
  • 200 g oesterzwammen
  • 2 uien
  • Scheutje plantaardige olie

Voor de marinade:

  • 200 ml kokosmelk
  • 2 groene pepers
  • 4 cm gember
  • 2 knoflooktenen
  • 1 tl kurkuma (koenjit)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kerriepoeder

Bereiding:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen de marinade:
  2. Hak de groene pepers met zaadjes en al fijn.
  3. Rasp de gember en haal de knoflook door de pers.
  4. Meng dit in een kom door elkaar, samen met de kokosmelk, kurkuma, paprikapoeder en kerrie.
  5. Schep de vis erdoor en laat ongeveer een kwartier marineren.
  6. Snij intussen de ui in dunne ringen en de oesterzwammen in reepjes.
  7. Verwarm olie in een wok en fruit de ui al omscheppend op een vrij laag vuur tot ze glazig zijn.
  8. Voeg de oesterzwammen en de vis met de marinade toe.
  9. Bak al omscheppend op hoog vuur ± 3 minuten tot de vis gaar is.
  10. Serveer de viscurry samen met de rijst.

*Per portie: 554  kcal – 35 g eiwit – 190 mg natrium – 850 mg kalium – 420 mg fosfaat – 38 g koolhydraten