Spring naar inhoud

Traybake met pompoen en kip

Een ovenschotel kennen we allemaal wel. Relatief nieuw is een zogenaamde 'traybake'. U kunt een bakplaat vullen met groente, aardappelen en vlees en mengen met een flinke hoeveelheid kruiden. Deze maand maken we deze met onder andere pompoen en kip. U kunt natuurlijk ook andere groenten gebruiken of een vegetarische versie maken door de kip te vervangen door gekookte kikkererwten of gekookte rode linzen. Kies dan voor een blikje 0 % zout toegevoegd of kook de kikkererwten of linzen zelf. Let op: de kikkererwten moeten een nacht weken in koud water voordat u ze gaat koken. 

Ingrediënten:

•          150 g kipfilet (in blokjes gesneden)

•          300 g flespompoen (in parten gesneden, mét schil)

•          1 rode ui (in partjes)

•          2 tenen knoflook (ongepeld)

•          1 tl gedroogde tijm  

•          2 el olijfolie

•          Zwarte peper

•          125 g kastanjechampignons (gehalveerd)

•          80 g pecannoten

•          2 el vloeibare honing

•          2 tl rodewijnazijn 

Bereiding:

1.       Verwarm de oven op 200 °C.

2.       Doe de kip, pompoen, rode ui en knoflooktenen in een grote ovenschaal of een bakplaat met opstaande randen.

3.       Druppel een deel van de olijfolie (1,5 lepel) erover, bestrooi met de tijm en wat peper en meng goed door elkaar.

4.       Rooster het geheel 30 minuten in de oven.

5.       Haal de schaal- of bakplaat uit de oven en voeg de kastanjechampignons en pecannoten toe.

6.       Druppel hier de honing, azijn en nog een halve eetlepel olijfolie over.

7.       Schep om, verdeel over de schaal- of bakplaat en rooster nog ca. 15 minuten.