Bloemkool-broccolistamppot met kip
In dit recept gaan we aan de slag met het maken van een heerlijke stamppot. Niet een traditionele stamppot maar eentje met broccoli en bloemkool. Hierdoorheen mengen we kip, welke we gaan kruidden met natriumarme kruiden. Succes gegarandeerd.
Ingrediënten voor 4 personen:
- Ca. 700 g kruimige aardappels
- 300 g broccoli
- ½ kg bloemkool
- 150 ml melk
- Klontje ongezouten roomboter
- Ca. 250 g kipfilet
- Natriumarme kip of Cajun (Verstegen)kruiden naar smaak.
- Peper naar smaak
- 2 eetlepels olie of vloeibare margarine (ongezouten) .
- 75 g kaas, geraspt of in blokjes
Tip: voeg 75 g ongezouten cashewnoten of 75 g ongezouten walnoten toe om te garneren.
Bereiden:
- Schil de aardappels en kook ze in ruim water in 15 tot 20 minuten gaar.
- Snijd de bloemkool en broccoli in kleine roosjes en de stelen in kleine stukjes. Voeg beide na 10 minuten toe en kook samen met de aardappelen gaar.
- Giet de aardappels, bloemkool en broccoli af.
- Breng het melk in een steelpannetje of magnetron aan de kook.
- Stamp de aardappels fijn met de roomboter en hete melk. Meng vervolgens de bloemkool en broccoli goed door de aardappelpuree.
- Snijd de kip in reepjes en bestrooi met kruiden en peper naar smaak.
- Verhit olie in een koekenpan en bak de kipreepjes in ca. 5 min rondom bruin.
- Meng de kipreepjes door de stamppot.
- Serveer de stamppot met geraspte kaas.
*Per portie: 550 kcal – 29 g eiwit – 180 mg natrium – 1550 mg kalium – 450 mg fosfaat – 35 g koolhydraten
Gebaseerd op een recept van Allerhande.