Macaroni
Macaroni is een van de eerste pastasoorten waar Nederland kennis mee maakte. Tegenwoordig zijn er talloze soorten pasta in de winkel te vinden: van 'korte' pastasoorten zoals vlinders (farfalle) en wokkels (farfalle) tot diverse diktes lange pastasoorten (linguine, tagliatelle, spaghetti, spaghettini). Varieert u eens met de pastasoorten en u zult merken dat het een ander gevoel geeft bij het eten. Deze keer de 'ouderwetse' macaroni als hoofdingrediënt.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 150 gram volkoren macaroni
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 150 gram ongekruid rundergehakt
- 1 zak Italiaanse roerbakgroente à 400 gram (of 400 gram wortel, paprika en prei)
- 2 theelepels paprikapoeder
- ½ theelepel cayennepeper
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 1 blikje tomatenpuree à 70 gram zonder toegevoegd zout (bv. Heinz Tomatenpuree dubbel geconcentreerd)
- 100 ml water
- 2 eetlepels geraspte kaas, minder zout
Bereiding:
- Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Verhit in een pan de olijfolie en fruit de ui en knoflook aan.
- Voeg het gehakt toe en bak dit op hoog vuur gaar en rul.
- Voeg de roerbakgroente toe en bak het geheel een paar minuten mee.
- Schep de paprikapoeder, cayennepeper en Italiaanse kruiden door het gehaktmengsel. Voeg daarna de tomatenpuree en het water toe. Bak het geheel al roerend nog een paar minuten.
- Meng de gekookte macaroni door de saus.
- Serveer met de geraspte kaas.
Per portie: 630 kcal – 32 g eiwit – 270 mg natrium – 1350 mg kalium – 590 mg fosfaat – 58 g koolhydraten