Spring naar inhoud

Macaroni

Macaroni is een van de eerste pastasoorten waar Nederland kennis mee maakte. Tegenwoordig zijn er talloze soorten pasta in de winkel te vinden: van 'korte' pastasoorten zoals vlinders (farfalle) en wokkels (farfalle) tot diverse diktes lange pastasoorten (linguine, tagliatelle, spaghetti, spaghettini). Varieert u eens met de pastasoorten en u zult merken dat het een ander gevoel geeft bij het eten. Deze keer de 'ouderwetse' macaroni als hoofdingrediënt. 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram volkoren macaroni
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram ongekruid rundergehakt
  • 1 zak Italiaanse roerbakgroente à 400 gram (of 400 gram wortel, paprika en prei)
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 blikje tomatenpuree à 70 gram zonder toegevoegd zout (bv. Heinz Tomatenpuree dubbel geconcentreerd)
  • 100 ml water
  • 2 eetlepels geraspte kaas, minder zout

Bereiding:

  1. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  3. Verhit in een pan de olijfolie en fruit de ui en knoflook aan.
  4. Voeg het gehakt toe en bak dit op hoog vuur gaar en rul.
  5. Voeg de roerbakgroente toe en bak het geheel een paar minuten mee.
  6. Schep de paprikapoeder, cayennepeper en Italiaanse kruiden door het gehaktmengsel. Voeg daarna de tomatenpuree en het water toe. Bak het geheel al roerend nog een paar minuten.
  7. Meng de gekookte macaroni door de saus.
  8. Serveer met de geraspte kaas.

Per portie: 630 kcal –  32 g eiwit –  270 mg natrium – 1350 mg kalium –  590 mg fosfaat – 58 g koolhydraten