Cannellini bonenburgers
Eet deze bonenburger met rijst in plaats van aardappelen, bonen bevatten namelijk veel kalium.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 75 gram gedroogde cannellini bonen (of kidneybonen).
- 1 ei
- 1 volle eetlepel Brinta
- snufje gedroogde tijm
- 1 plak (= 20 gram) 48+ Maaslander kaas
- 2 beschuiten
- 2 eetlepel zonnebloemolie
Bereiden:
- Week de bonen 8 á 10 uren in ruim water en kook ze vervolgens gaar in één uur.
- Laat de bonen uitlekken in een bolzeef.
- Voeg de bonen, ei, Brinta, tijm en kaas bij elkaar in een keukenmachine en maal grof.
- Verkruimel twee beschuiten fijn op een bord.
- Maak twee burgers van het bonenmengsel en haal deze door het beschuitkruim.
- Bak de burgers in zonnebloemolie goudbruin in ongeveer 8 minuten, tussendoor keren.
- Serveer de bonenburgers met een portie rijst en groente.
Bonen bevatten veel kalium, het is daarom aan te raden deze burgers met rijst te eten in plaats van met aardappelen.
*Per portie (incl. portie rijst en groente): 875 kcal – 35 g eiwit – 300 mg natrium – 1140 mg kalium – 670 mg fosfaat – 100 g koolhydraten
*Een warme maaltijd bestaande uit 100 g vlees, 3 opscheplepels groente, 3 aardappelen en een portie jus bevat 28 g eiwit, 110 mg natrium, 1350 mg kalium en 320 mg fosfaat.