Spring naar inhoud

Kebabspiesen

We gaan aan de slag om zelf kebabspiesjes te maken. Heerlijk van de barbecue of grill.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 g rundergehakt
  • 50 g paneermeel of verkruimelde beschuit
  • 1 ei
  • 4 tomaten, in plakken
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, in ringen
  • Naar wens: verse peterselie of koriander
  • 4 witte of bruine bolletjes

Bereiden:

  1. Kneed het gehakt met de kruiden, het ei en de paneermeel tot een smeuïg mengsel.
  2. Vorm hier 8 gelijke porties van. Vorm elke portie als een worst om een spies en druk het gehakt hierbij goed aan. (U kunt ook balletjes draaien en deze aan de spies prikken). Besprenkel de spiesen met olie.
  3. Bak de spiesen op de barbecue of grill (of bak ze in een beetje olijfolie in de pan).
  4. Maak een schaal met de tomaat, ui en peterselie of koriander en leg de spiesen erop.

Serveer met een bruin of wit bolletje

Per portie: 600  kcal – 30 g eiwit – 500 mg natrium – 645 mg kalium – 320 mg fosfaat –
33 g koolhydraten