Hamburger
Een heerlijke simpele hamburger met sla en tomaat. Ook lekker om klaar te maken op de barbecue.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 400 g rundergehakt
- 50 g paneermeel of verkruimelde beschuit
- 1 ei
- 4 tomaten, in plakken
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 bruine bolletjes
- 8 blaadjes sla
- 1 avocado, in repen
- Peper, kruidnagel, gemberpoeder, nootmuskaat, paprikapoeder, uienpoeder
Bereiden:
- Kneed het gehakt met de kruiden, het ei en de paneermeel tot een smeuïg mengsel.
- Verdeel het in vier gelijke delen en vorm er platte ballen van (hamburgervorm).
- Verhit de olijfolie en bak de hamburgers 6 minuten aan beide zijden (12 min totaal).
- Snijd de broodjes open en leg er sla op. Leg de hamburger erop en daarop de tomaat en avocado. Leg de andere helft van het broodje er op.
Per portie: 645 kcal – 30 g eiwit – 500 mg natrium – 770 mg kalium – 320 mg fosfaat –
33 g koolhydraten