Spring naar inhoud

Hamburger

Een heerlijke simpele hamburger met sla en tomaat. Ook lekker om klaar te maken op de barbecue. 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 g rundergehakt
  • 50 g paneermeel of verkruimelde beschuit
  • 1 ei
  • 4 tomaten, in plakken
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 bruine bolletjes
  • 8 blaadjes sla
  • 1 avocado, in repen
  • Peper, kruidnagel, gemberpoeder, nootmuskaat, paprikapoeder, uienpoeder

Bereiden:

  1. Kneed het gehakt met de kruiden, het ei en de paneermeel tot een smeuïg mengsel.
  2. Verdeel het in vier gelijke delen en vorm er platte ballen van (hamburgervorm).
  3. Verhit de olijfolie en bak de hamburgers 6 minuten aan beide zijden (12 min totaal).
  4. Snijd de broodjes open en leg er sla op. Leg de hamburger erop en daarop de tomaat en avocado. Leg de andere helft van het broodje er op. 

Per portie: 645  kcal – 30 g eiwit – 500 mg natrium – 770 mg kalium – 320 mg fosfaat – 
33 g koolhydraten