Spring naar inhoud

Chili sin Carne

Dit keer een Chili sin Carne oftewel Chili zonder vlees. Voor het klimaat is het goed om af en toe vlees te vervangen voor plantaardige alternatieven. En ook zonder vlees is het een heerlijk gerecht. En houdt u wat over? Restjes kunnen prima de volgende dag gegeten worden of maak een extra grote portie om in te vriezen. Leest u mee hoe u dit klaarmaakt? 

Ingrediënten voor 2 personen:
• 1 el. olijfolie 
• 1 kleine ui, gesnipperd
• 1 teentje knoflook, fijngehakt
• 1 el. Tomatenpuree, zonder toegevoegd zout 
• kruiden: ½ tl. komijn, ½ tl. oregano, ½ tl. chilipoeder, ½ tl. gemalen koriander, snuf cayennepeper. 
• 1 paprika, fijngesneden 
• 400 g rode kidneybonen uit pot/blik (zonder toegevoegd zout), 
afgespoeld en uitgelekt 
• 150 g mais uit blik (zonder toegevoegd zout), uitgelekt 
• 200 ml (half blik) tomaten uit blik, zonder toegevoegd zout 
• 1 limoen, uitgeperst
• peper naar smaak 
• verse koriander, grof gehakt 
• 125 ml crème fraîche
• 75 g tacoschelpen zonder toegevoegd zout, bijvoorbeeld die van ‘La Morena’. 

Bereiden
1. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de tomatenpuree en kruiden toe en bak dit mee voor 1 minuut. Voeg dan de paprika toe en bak even mee. 
2. Voeg vervolgens de bonen, maïs, tomaten uit blik en een glas water toe. Laat het geheel ca. 30 minuten zachtjes pruttelen. 
3. Voeg naar smaak peper en wat limoensap toe. 
4. Serveer de chili sin carne met de koriander, de crème fraîche en de (in stukjes gebroken) tacoschelpen. 

Per portie: 700 kcal – 25 g eiwit – 125 mg natrium – 1500 mg kalium –  500 mg fosfaat – 75 g koolhydraten