Spring naar inhoud

Groene curry

Deze maand staat er een groene curry op het menu. De gebruikte currykruiden zijn zonder zout. Deze groene curry is wat milder dan zijn rode broertje en wordt geserveerd met rijst. Eet smakelijk! 

Ingrediënten voor 2 personen:
• 150 gram zilvervliesrijst
• 150 gram kipfilet
• 200 ml kokosmelk
• 1 winterpeen
• 1 rode paprika
• 1 ui
• 2 tenen knoflook
• 2 cm verse gember 
• ½ bosje bosui
• 2 eetlepels groene currykruiden zonder zout (bijvoorbeeld Euroma Jonnie Boer Thai green curry)
• ½ zoutarm kippenbouillonblokje
(bijvoorbeeld Knorr Zero Salt kippenbouillon)
• 20 gram ongezouten cashewnoten
• Peper naar smaak
• Olijfolie om in te bakken

Bereiden
1. Breng voor de rijst ruim water aan de kook in een pan met deksel.
2. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil en rasp de gember. 
3. Snijd de winterpeen in halve maantjes en de paprika in blokjes.  
4. Snijd de kipfilet in blokjes. 
5. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking gaar. Giet af en houd afgedekt warm.
6. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de kipfilet rondom bruin. 
7. Voeg de ui, knoflook, gember, winterpeen en paprika toe en bak 3-5 minuten mee. Voeg de laatste minuut de currykruiden toe en bak kort mee.
8. Zet het vuur laag en voeg de kokosmelk toe.
9. Verkruimel het halve kippenbouillonblokje boven de pan en roer door de kokosmelk.
10. Laat de curry 8-10 minuten zachtjes koken. 
11. Snijd ondertussen de bosui in ringen en de cashewnoten in kleine stukjes.
12. Zet het vuur uit en roer de helft van de bosui door de curry. 
13. Breng de curry eventueel op smaak met peper.
14. Garneer de curry met de cashewnoten en de overige bosui en serveer met de rijst. 

Per portie: 650 kcal –  30 g eiwit – 80 mg natrium – 1000 mg kalium –  580 mg fosfaat – 75 g koolhydraten