Courgettequiche
Een quiche heeft vaak een deegbodem: soms van bladerdeeg, soms van een korstdeeg. Dat kost altijd wat tijd om te maken. Het voordeel van deze quiche is dat er een beslag gemaakt wordt van eieren en bloem dat gemengd wordt met de vulling. Veel gemakkelijker!! De quiche wordt steviger bij afkoeling. Als de quiche direct uit de oven geserveerd wordt, kan deze dus wat zachter zijn. U kunt uw eigen draai aan de quiche geven door te variëren met de vulling.
Ingrediënten voor 4 personen:
- olijfolie
- 1 citroen
- dille (half bosje indien vers, of gedroogde,1 eetlepel)
- verse muntblaadjes (half bosje)
- 2 rode uien, 1 gesnipperd, 1 in ringen gesneden
- 2 tenen knoflook , fijngesneden of geperst
- 2 courgettes, grof geraspt (kan met schil)
- 200 g brie of camembert, in kleine blokjes gesneden
- 6 eieren
- 125 g volkorenmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 50 g tomaat (bv cherrytomaatjes, gehalveerd of tomaat, in stukjes gesneden)
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 1 theelepel sesamzaad
Verder nodig: 1 springvorm van 22-24 cm doorsnee
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet de springvorm in met olie en bekleed deze met bakpapier.
- Rasp de schil van de citroen.
- Houd een paar takjes van de munt en dille achter voor de garnering en snijd de rest fijn.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en bak de gesnipperde ui, de knoflook en de citroenrasp ongeveer 2 minuten op laag vuur. Doe dit over in een kom.
- Laat de geraspte courgette in een vergiet uitlekken (en druk er met de hand op om overtollig vocht eruit te knijpen) en meng dit met de brie of camembert, fijngesneden dille en munt door het uienmengsel.
- Roer in een andere kom de eieren met het meel en bakpoeder door elkaar tot een beslag. Schenk dit in de kom met de groenten en meng dit goed.
- Schenk het groentemengsel in de bakvorm. Verdeel de cherrytomaten en de uienringen over het beslag en bestrooi dit met de pijnboompitten en het sesamzaad.
- Bak de quiche 50- 60 minuten in de oven. Laat de quiche enkele minuten afkoelen.
- Haal de quiche uit de vorm en garneer de quiche met de overgebleven kruiden.
Laat de quiche een kwartier afkoelen voordat u deze in 4 stukken snijdt.*Per portie: 510 kcal – 24 g eiwit – 360 mg natrium – 640 mg kalium – 490 mg fosfaat – 27 g koolhydraten