Couscoussalade
Als u weinig tijd heeft, is een couscoussalade een goede oplossing. Het klaarmaken kost niet veel tijd en het kan van tevoren klaargemaakt worden. De munt geeft het samen met de peterselie een frisse draai.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 225 ml groentebouillon (1,5 x het aantal grammen couscous)
- 150 g couscous
- 150 g kipfilet
- 150 g kikkererwten (het liefst zonder toegevoegd zout)
- 1 courgette
- 80 g zachte geitenkaas
- 40 g ongezouten amandelen
- handje verse peterselie
- handje verse munt
- sap van een halve citroen
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- peper
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Spoel de kikkererwten af in een zeef of vergiet onder de kraan en laat ze goed uitlekken.
3. Dep de kikkererwten droog met keukenpapier en meng er een theelepel paprikapoeder, een theelepel knoflookpoeder, peper en een scheutje olijfolie door.
4. Verdeel de kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.
5. Schep de kikkererwten een keer om en plaats ze nog 5-10 minuten in de oven tot ze knapperig zijn.
6. Snijd de kipfilet en de courgette in kleine blokjes.
7. Bereid de bouillon met kokend water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
8. Bak in een wok of koekenpan de blokjes kipfilet in 8-10 minuten gaar en breng op smaak met een theelepel kerriepoeder.
9. Bak in een wok of koekenpan de blokjes courgette in 6-8 minuten gaar en breng op smaak met peper.
10. Voeg ondertussen de couscous en de benodigde hoeveelheid bouillon samen in een kom en dek de kom af met een bord of aluminiumfolie voor 5-10 minuten.
11. Snijd de peterselie en munt fijn en hak de amandelen in stukjes.
12. Roer de couscous los met een vork.
13. Voeg de kip, kikkererwten, courgette, amandelen, peterselie, munt en citroensap toe aan de couscous en meng door elkaar.
14. Verdeel de couscous over twee borden en verkruimel de geitenkaas over de couscous.
*Per portie: 630 kcal – 40 g eiwit – 435 mg natrium – 1000 mg kalium – 430 mg fosfaat – 41 g koolhydraten