Spring naar inhoud

Erwtensoep van tuinerwtjes

Deze erwtensoep is een snelle en natuurlijk minder zoute variant op de klassieke erwtensoep. Als u de soep iets traditioneler wil maken, kunt u de helft van de kipfilet vervangen door 1 ongekruid speklapje die u op smaak brengt met de genoemde kruiden.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • 200 gram prei
  • 100 gram kipfilet
  • 1 aardappel
  • 300 gram tuinerwten of doperwten uit diepvries
  • 500 ml natriumarme bouillon
    (van bijvoorbeeld Damhert)
  • 1 eetlepel olie
  • versgemalen peper, gemberpoeder, paprika-
    poeder
  • eventueel platte peterselie

Bereiding:

  1. Maak de winterpeen schoon en snijd in stukjes, net zoals de ui en prei. Snijd de kipfilet in stukjes, kruid deze met gemberpoeder, peper en paprikapoeder
  2. Schil de aardappel en snijd deze in blokjes.
  3. Giet de olie in de pan en bak hierin kort de stukjes kipfilet tot ze gaar zijn. Haal de stukjes kipfilet uit de pan en zet deze apart.
  4. Doe de prei en wortel in de overgebleven olie en bak deze eventjes. Voeg dan de blokjes aardappel, tuinerwten en de bouillon toe. Laat de soep circa 15 minuten zachtjes pruttelen. U kunt de soep lichtjes pureren met een staafmixer. Maak op smaak door eventueel nog gemberpoeder en/of peper toe te voegen. Voeg de stukjes kipfilet toe aan de soep en klaar is uw snelle erwtensoep!
  5. Garneer eventueel met fijngesneden platte peterselie.

*Per portie: - 315 kcal –  27 g eiwit –  208 mg natrium – 935 mg kalium –  380 mg fosfaat – 35 g koolhydraten                        

Let op! Dit recept bevat meer vocht dan een gebruikelijke warme maaltijd.