Spring naar inhoud

Gestoofde kip met champignons en rozemarijn

Deze maand is de kippenpoot gestoofd en ruik je de heerlijke geur van champignons en rozemarijn. Eet dit met aardappelen en bijvoorbeeld snijbonen.

"Kip, het meest veelzijdige stukje vlees". Zo luidde de reclamespot die je jaren geleden op de radio en tv kon horen. Kip ís ook veelzijdig. Gestoofd, gegrild, op de barbecue, een kippenpootje, kippendij, kipfilet, hele kip: je kunt er alle kanten mee op. Deze maand is de kippenpoot gestoofd en ruik je de heerlijke geur van champignons en rozemarijn. Eet dit met aardappelen en bijvoorbeeld snijbonen en klaar is het winterse stoofpotje.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram champignons
  • 2 kippenbouten
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 takje rozemarijn
  • 6 aardappelen
  • 300 gram snijbonen

Bereiden:

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein.
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken of in vieren.
  3. Neem het vel van de kip en bestrooi de kip met peper.
  4. Verwarm de margarine in een braadpan en bak hierin de kip bruin.
  5. Neem de kip uit de pan en fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.
  6. Voeg de kip weer toe met de champignons.
  7. Voeg 200 ml water toe en leg de rozemarijn in de pan.
  8. Sluit de pan met een deksel. Laat de kip in 50 minuten gaar sudderen.
  9. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
  10. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten. Kook de snijbonen in weinig water in 10 minuten gaar.
  11. Geef de snijbonen en de aardappelen bij de kip

*Per portie: 410 kcal, 34 g eiwit, 100 mg natrium, 1550 mg kalium, 425 mg fosfaat, 32 g koolhydraten