Spring naar inhoud

Groentenfrittata met kaas

Frittata is de Italiaanse variant van onze omelet. U kunt deze eten met stokbrood of - als u wat minder koolhydraten wilt eten -  zonder brood. 

Over het gerecht Frittata

Frittata is de Italiaanse variant van onze omelet. Een omelet is over het algemeen wat dunner, terwijl de frittata vaak gevuld is met bijvoorbeeld groenten. Letterlijk betekent frittata 'gebakken'. Deze frittata wordt op laag vuur met een deksel gegaard. U kunt deze eten met stokbrood of - als u wat minder koolhydraten wilt eten -  zonder brood. 

Ingrediënten

voor 2 personen

  • 100 g broccoli
  • 1 rode ui
  • 2 knoflooktenen
  • 4 eieren
  • 100 ml halfvolle melk
  • Versgemalen peper
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden of gedroogde of verse oregano
  • 3 el (olijf-)olie
  • 100 g diepvriesdoperwten
  • 100 g verse geitenkaas of 100 g geraspte kaas met minder zout (bv geraspte Kees kaas of geraspte Maaslander)

Bereiding

  1. Snijd de broccoli in kleine roosjes, snipper de ui en snijd de knoflook in kleine stukjes
  2. Klop de eieren in een kom los met een vork. Voeg de melk, peper en Italiaanse kruiden toe en klop goed door.
  3. Verhit de olie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook en voeg na 2 minuten de doperwten en broccoliroosjes toe. Schep dit mengsel om gedurende ± 5 minuten.
  4. Schenk het eimengsel over de groenten in de pan. Brokkel de geitenkaas of strooi de geraspte kaas over het groenten-eimengsel. Zet het vuur op de laagste stand en laat het ei stollen met de deksel op de pan. 
  5. Serveer direct.

*Per portie: 415 kcal – 27 g eiwit – 400 mg natrium – 730 mg kalium – 350 mg fosfaat –

10 g koolhydraten.

afkomstig uit: "Een beetje minder kalium & zout"