Spring naar inhoud

Hartige taart

Deze hartige taart is met sneetjes brood gemaakt in plaats van bladerdeeg. Hierdoor is de taart minder zout en minder vet.

Deze hartige taart is met sneetjes brood gemaakt in plaats van bladerdeeg. Hierdoor is de taart minder zout en minder vet. U kunt volop variëren met de groenten zodat u telkens een andere taart krijgt. Wilt u meer pit in de taart? Voeg dan gemberpoeder en/of chilivlokken toe aan het eiermengsel.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • ca. 4 sneetjes (oud) volkoren- of bruinbrood
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 400 gram groentemix van bijvoorbeeld ui,
    broccoli, wortel en paprika
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 3 eieren
  • 50 ml halfvolle melk
  • 1 eetlepel bloem

Materiaal: een springvorm van ongeveer 15 cm in doorsnede of een lage ovenschaal van dezelfde grootte.

Bereiding:

  1. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Bestrijk de vorm met wat margarine. Bekleed de bodem en wanden van de vorm met het brood.
  3. Bak de broodbodem 5 minuten in het midden van de hete oven.
  4. Verwarm ondertussen in een pan de vloeibare margarine. Roerbak hierin de groentemix samen met de kerrie in ca. 8 minuten beetgaar.
  5. Klop de eieren los met de melk en de bloem.
  6. Verdeel de groente over de bodem en schenk het eiermengsel hierover.
  7. Bak de groentetaart in de oven in 20 minuten gaar en lichtbruin.
  8. Snijd de taart in punten en serveer hem warm of koud.

Per portie: 425 kcal, 19 g eiwit, 490 mg natrium, 775 mg kalium, 370 mg fosfaat en 35 g koolhydraten

*Een warme maaltijd bestaande uit 100 g vlees, 3 opscheplepels groente, 3 aardappelen en een portie jus bevat 28 g eiwit, 110 mg natrium, 1350 mg kalium en 320 mg fosfaat. 

Brood over? Rooster het brood en snijd het in repen en dip ze in een lekker sausje gemaakt van bijvoorbeeld 3 eetlepels yoghurt, 1 eetlepel bieslook, 1 eetlepel peterselie en peper naar smaak.

Variatietip: Voeg andere kruiden toe aan de groentemix zoals paprikapoeder, peper, knoflook, bieslook of peterselie.