Wraps met oosterse zalm
Wraps liggen tegenwoordig in alle supermarkten. Niet alleen de gewone wraps of tortilla's, maar ook bietenwraps of wortelwraps. In dit recept maken we zelf een wrap. Het is heel eenvoudig. De vulling is met zalm die gemarineerd is in een marinade van sojasaus zonder zout, knoflook en sesamolie. Sesamolie is een duurdere soort olie, maar geeft heel veel smaak aan gerechten. De wraps wordt verder gevuld met sla, komkommer en avocado. Eet smakelijk.
Ingrediënten voor 4 personen:
Zelfgemaakte wrap:
- 250 gram volkoren tarwebloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- 150 ml lauwwarm water
- snufje peper
- 4 zalmmoten (evt. uit de diepvries, ontdooid, á 100 g)
- 2 tenen (of teentjes) geperste knoflook
- 1 eetlepel (=15 ml) sojasaus zonder zout , bv. Biofan ketjap zonder toegevoegd zout of Yakso ketjap manis zonder zout
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 eetlepels honing
Vulling:
- 2 avocado’s
- 1 komkommer
- 4 handjes sla
- 4 eetlepels sesamzaadjes
Bereiding:
- Snijd de zalm in blokjes en meng dit in een kom met de honing, sesamolie, chilivlokken, sojasaus zonder zout en knoflook. Laat het marineren
- Doe de bloem, bakpoeder en een snufje peper in een kom en meng het door elkaar heen. Kneed beetje bij beetje de olie door het bloemmengsel. Kneed hierna het water ook beetje bij beetje door het mengsel totdat een mooie deegbal ontstaat.
- Laat het deeg 30 minuten rusten met een theedoek eroverheen.
- Maak hierna 4 bolletjes deeg en rol deze met een deegroller uit tot dunne wraps.
- Verwarm intussen een koekenpan, zonder olie of boter. Bak de wraps op hoog vuur 1-2 minuten per kant. Bewaar de wraps op een bord met een theedoek eroverheen om ze soepel te houden.
- Bak de gemarineerde zalm blokjes in het marinademengsel.
- Beleg een zelfgemaakte wrap met sla, schijfjes avocado en komkommer. Doe hier vervolgens de zalmblokjes overheen en garneer deze met sesamzaadjes.
Per portie: 675 kcal – 32 g eiwit – 100 mg natrium – 1300 mg kalium – 450 mg fosfaat – 50 g koolhydraten