Marokkaanse pizza met gehakt
Bij een pizza denkt u natuurlijk meteen aan Italië. Een krokante deegbodem met typisch Italiaanse ingrediënten erop. Met als accent Italiaanse (gedroogde) kruiden. Deze keer trakteren we u op een Marokkaanse pizza. Dezelfde deegbodem, maar met andere voedingsmiddelen erop en zelfs met een sausje erover. Weer eens wat anders voor de afwisseling.
Ingrediënten voor 2 personen:
Voor de bodem:
- ½ zakje (3,5 g) gedroogde gist
- 1/2 theelepel suiker
- 1 el. gedroogde rozemarijn, grof gehakt
- 150 ml lauw water
- 250 g tarwebloem (of volkorenbloem voor meer vezels)
- 1 el olijfolie
- Voor de topping:
- 150 gram rundergehakt
- 1 el olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode paprika’s
- 2 theelepels gemalen koriander
- 2 theelepels ras el hanout (Marokkaans kruidenmengsel)
- ½ theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- ½ theelepel gemalen witte peper
- 100 g minder zoute kaas, gerasp
Voor de knoflooksaus: - 3 eetlepels magere kwark
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 teentje knoflook (evt. meer kan ook), fijngehakt of geperst
- 1 theelepel citroensap
- 2 theelepels gedroogde bieslook
Bereiding:
- Los de gist, suiker en rozemarijn op in het lauwe water en meng daarna de olijfolie en bloem er doorheen. Vervolgens goed kneden tot een soepel deeg. Laten rusten en rijzen (ongeveer 2 uur).
- Bak ondertussen het gehakt rul in de olijfolie, bak vervolgens de ui en knoflook even mee. Voeg vervolgens de paprika, koriander, ras el hanout, komijnpoeder, paprikapoeder en witte peper toe en bak dit even mee.
- Doe de kwark in een schaaltje en voeg alle overige ingrediënten voor de knoflooksaus toe en roer dit goed door.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Na het rijzen het deeg uitrollen en op een bakplaat leggen, beleg het deeg met het gehaktmengsel, de geraspte kaas en Mozzarella.
- Bak de pizza in ongeveer 20 minuten goudbruin en knapperig.
- Serveer met de knoflooksaus. Eet smakelijk!
*Per portie: 1100 kcal – 48 g eiwit – **460 mg natrium – 1100 mg kalium – 660 mg fosfaat – 100 g koolhydraten