Spring naar inhoud

Mexicaanse pannenkoeken

Als u altijd uw pannenkoeken met zoet eet, bijvoorbeeld stroop of jam, hebben we hier een verrassend alternatief. De pannenkoeken worden met een hartig mengsel gevuld, opgerold en in de oven verwarmd met geraspte kaas. Ook een mooi alternatief voor wraps die normaal gesproken veel zout bevatten.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 75 gram volkorenmeel
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 ei   
  • 200 ml halfvolle melk  
  • zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • klein blikje maïs (70 g), afgespoeld onder de kraan
  • 2 biefstukjes (100 g totaal), in fijne reepjes gesneden
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel oregano                                                                        
  • peper             
  • 4 eetlepels créme fraiche                                                    
  • 1 avocado, in plakjes                                                           
  • eventueel een beetje (40 g) geraspte kaas met minder zout

Bereiding:

  1. Doe het volkorenmeel met de helft van het chilipoeder, het ei en de helft van de melk in een kom en meng met een garde of mixer tot een glad beslag. Meng er de resterende melk door.  
  2. Verhit olie in een koekenpan en bak van het beslag 4 dunne pannenkoeken.
  3. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  4. Snij de ui in ringen en de paprika in kleine blokjes.
  5. Verwarm 1 eetlepel olie in een wok en fruit hierin de ui.
  6. Voeg nu de maïs en de paprikablokjes toe en roerbak dit ongeveer 5 minuten.
  7. Voeg vervolgens de biefstukreepjes toe met de resterende chilipoeder, de andere kruiden en peper naar smaak. Roerbak dit ongeveer 3 minuten op hoog vuur.
  8. Pak een pannenkoek en besmeer deze met een eetlepel crème fraîche, beleg met ¼ van het roerbakmengsel, leg er wat plakjes avocado over en bestrooi eventueel met wat geraspte kaas.
  9. Beleg vervolgens de andere 3 pannenkoeken op dezelfde manier.
  10. Leg de pannenkoeken opgerold in een ovenschaal en verwarm nog ongeveer 5 tot 10 minuten in de oven.

*Per portie: 800 kcal – 30 g eiwit – 280 mg natrium – 1150 mg kalium – 630 mg fosfaat – 40 g koolhydraten (berekening is incl. 20 g geraspte kaas met minder zout)